Ενόργανη γυμναστική: Ξεκινούν οι καταθέσεις των αθλητριών και των αθλητών

20.04.2021 / 17:21
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
shutterstock_gymnasticks-1

Οι αποκαλύψεις κακοποιήσεων στον χώρο της ενόργανης γυμναστικής είδαν το φως της δημοσιότητας και προκάλεσαν σοκ με τη βαρβαρότητα που έχουν υποστεί αθλητές και αθλήτριες. Το σκάνδαλο της κακοποίησης στον χώρο της ενόργανης παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, με τις πρώτες καταθέσεις των θυμάτων να αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Ο δικηγόρος των 22 αθλητών και αθλητριών που έχουν καταγγείλει τις περιπτώσεις κακοποίησης στην ενόργανη γυμναστική, Αλέξης Αδαμίδης, επισκέφθηκε τις αστυνομικές αρχές και έδωσε τα πρώτα στοιχεία τα οποία εν συνεχεία θα διαβιβαστούν στον εισαγγελέα.

Οι αθλήτριες και οι αθλητές που έχουν καταγγείλει τις σε βάρος τους κακοποιήσεις, από τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν ως μάρτυρες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που ξεκίνησε ο Εισαγγελέας Αθηνών για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη, θα καταθέσουν περίπου 10 αθλήτριες και αθλητές αλλά και οι μάρτυρες που προτείνουν, για να επιβεβαιώσουν όσα υποστηρίζουν.

Συνολικά, οι καταγγέλλοντες έχουν φτάσει τους 35 και οι μάρτυρες τους 70. Οι αθλητές είναι αποφασισμένοι να ενημερώσουν για την υπόθεση και τα ευρωπαϊκά όργανα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ3, η Θεανώ Βαρβέλη, πρώην αθλήτρια της ενόργανης, «ήρθε ο καιρός να μιλήσουν όλοι, όσοι έχουν βασανιστεί όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο αυτό και να έρθει η εξυγίανση κάποια στιγμή, αυτό ευχόμαστε. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που το κάνουμε».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα