Ένα ακόμη πάρκο στην Πάτρα

15.04.2024 / 7:23
C01-41

Ένα ακόμη πάρκο θα αποκτήσει αισίως η Πάτρα και από ό, τι φαίνεται, η δημιουργία του προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Το νέο πάρκο θα βρίσκεται στην Παραλία Πατρών (Κοιμητήριο) και θα μπορούν να το επισκέπτονται και, ως εκ τούτου, να απολαμβάνουν την ηρεμία και τη δυνατότητα κοινωνικών συναναστροφών που προσφέρει, όλοι οι δημότες. Αξίζει να σημειωθεί πως τις εργασίες εκπονούν οι εργαζόμενοι των Τμημάτων Πρασίνου, Καθαριότητας και Αυτεπιστασίας του Δήμου Πατρέων.

Οι πολίτες όλων των ηλικιών, μεγαλύτεροι και νεότεροι, γονείς, παιδιά και έφηβοι, θα έχουν μια ακόμη επιλογή για τη βόλτα τους στην πόλη όταν δεν θέλουν να επιλέξουν κάποιο από τα αγαπημένα τους καταστήματα εστίασης. Το πάρκο αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο συνάντησης, παιχνιδιού, περιπάτου και άθλησης, ένα σημείο αναφοράς αυτού του σημείου της πόλης.

Τη Δευτέρα λοιπόν έγινε η σπορά του πρασίνου από τους ίδιους τους υπαλλήλους του δήμου που έχουν αναλάβει και τη δημιουργία του, ενώ ήδη εδώ και μήνες έχουν φυτευτεί περίπου 150 ελαιόδεντρα. Αυτό που μένει να γίνει είναι η υλοποίηση εργασιών διαμόρφωσης πλατείας, παιδικής χαράς, χώρων πρασίνου και φωτισμού. Ακόμη, όπως σε άλλα σύγχρονα πάρκα της πόλης (Νότιο Πάρκο, Έλος Αγυιάς), θα δούμε να τοποθετούνται και όργανα γυμναστικής. «Όλη η παραλιακή ζώνη αλλάζει όψη. Συνεχίζουμε το έργο μας και θα μεγαλώσουμε τις «αυλές» της πόλης μας. Και αυτή η «αυλή» στην Παραλία, προστίθεται στις ήδη μεγάλες «αυλές» του Νότιου Πάρκου και του Κόκκινου Μύλου. Συνεχίζοντας με αυτό τον τρόπο θα ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός μας να χτίσουμε την πόλη μας όπως το επιθυμούμε, με τα φτωχικά μας μέσα και τα ελάχιστα χρήματα και εργαζόμενους που διαθέτουμε, ελέω αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα