Εμβόλιο κορωνοϊού: Τι έδειξαν νεότερες μελέτες για έγκυες και νεογνά

17.01.2022 / 21:14
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gka 16

Την ανάγκη οι έγκυες να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό υπογράμμισε γι’ άλλη μία φορά η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στην τακτική ενημέρωση για την πανδημία.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε με έμφαση για τις έγκυες ότι «πρόκειται για πληθυσμό αυξημένου κινδύνου» και πως είναι λάθος να φοβούνται τα εμβόλια και να μην εμβολιάζονται για τον κορονοϊό.

Η κ. Θεοδωρίδου επισήμανε ότι οι παρενέργειες για τις ίδιες, αλλά κυρίως για το έμβρυο είναι σημαντικές από τον ιό. Αναφερόμενη σε νεότερες μελέτες στις ΗΠΑ που έγιναν μεταξύ του 2000 και του 2021 και εξέτασαν τα ελλιποβαρή και πρόωρα βρέφη σε σχέση με τον εμβολιασμό ή όχι των εγκύων που τα κυοφορούσανε, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών τόνισε ότι η επίπτωση όσον αφορά την προωρότητα και τα ελλιποβαρή βρέφη σε σχέση με τον εμβολιασμό ήταν η ίδια σε εμβολιασμένες και μη εγκύους.

Αυτό σημαίνει – όπως είπε – ότι «ένθερμα πλέον το CDC συστήνει τον εμβολιασμό στις εγκύους που κυοφορούν αλλά και σε αυτές που πρόκειται να κυοφορήσουν» ως ασφαλή.

Επίσης, αναφερόμενη σε άλλη μελέτη από τη Σκωτία, η κ. Θεοδωρίδου είπε ότι η έρευνα αυτή δείχνει πως ο εμβολιασμός στην κύηση προστατεύει σημαντικά την μητέρα και το νεογνό, καθώς η λοίμωξη covid 19 σε ορισμένες περιπτώσεις δοκιμάζει την υγεία και των δύο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα