Εμβόλιο AstraZeneca: Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση του EMA

17.03.2021 / 22:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 26

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την τελική απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού, που θα ανακοινωθεί αύριο, Πέμπτη 18 Μαρτίου. 

Μετά τα περιστατικά θρομβώσεων, που υπέστησαν πολίτες σε διάφορες χώρες, που έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca, δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση με πολλά κράτη – μέλη της ΕΕ να “παγώνουν” τους εμβολιασμούς μέχρι την οριστική απόφαση του EMA. Μεταξύ αυτών, η Γαλλία και η Ιταλία που ήδη άρχισαν να αλλάζουν στρατηγική, τονίζοντας ότι θα επανεκκινήσουν αμέσως τις διαδικασίες μόλις ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δώσει το “πράσινο φως”.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την τακτική να εθνικοποιούνται οι επιτυχίες και να κοινοτικοποιούνται τα προβλήματα». Όπως πρόσθεσε, μπορεί κάποιες χώρες να αγοράζουν εμβόλια κι εκτός ΕΕ, αλλά σε καμία περίπτωση οι όροι δεν μπορούν να συγκριθούν με τη διαδικασία που ακολουθείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Και συνέχισε τονίζοντας πως η αναστολή του εμβολιασμού έγινε εν αναμονή της τελικής ετυμηγορίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Σε αυτό το σημείο, ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως η Ελλάδα (σ.σ. συνεχίζει κανονικά τους εμβολιασμούς με το AstraZeneca) υιοθέτησε την πιο σωστή στάση μεταξύ των “27” της ΕΕ.

Εγκωμιαστικά ήταν τα σχόλια για τη χώρα μας και όσον αφορά στο ρυθμό των εμβολιασμών, αναφέροντας πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των 4-5 πρωταθλητριών. “Για αυτό, δεν δικαιολογούνται καταστροφολογίες και συνωμοσιολογίες”, σημείωσε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα