Εμβολιασμοί: Τι γίνεται σε περίπτωση που ακυρώσετε το ραντεβού

16.03.2021 / 16:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
emvolio

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολισμών ανακοίνωσε νωρίτερα σχετικά με τον εμβολιασμό της AstraZeneca ότι συνεχίζεται κανονικά και σύμφωνα με το προγραμματισμό που έχει γίνει κρίνοντας ως μεμονωμένα τα περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων

Στο ίδιος μήκος κύματος και ο Υπουργός Υγείας σε συνέντευξη του νωρίτερα συνέστησε ψυχραιμία σχετικά με τους εμβολιασμούς με την AstraZeneca προτρέποντας τους πολίτες να σδυνεχίσουν να πηγαίνουν στα ραντεβού τους.

«Συνιστώ ψυχραιμία και νηφαλιότητα… Στη χώρα μας έχουμε κάνει 172.000 εμβολιασμούς με αυτό το εμβόλιο. Στη χώρα μας υπήρξε ένα σοβαρό περιστατικό, το έλεγξε ο ΕΟΦ και δεν σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Έχουν γίνει πάνω από 17 εκατ. εμβόλια παγκοσμίως με αυτό το εμβόλιο και έχουν βρεθεί περίπου 37 περιστατικά» δήλωσε ο Υπουργός.

Παρά την προσπάθεια να καθησυχάσουν τον κόσμο ώστε να συνεχιστεί κανονικά η εκστρατεία εμβολιασμών στη χώρα, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν δεύτερες σκέψεις και εκφράζουν φόβο να εμβολιαστούν εξαιτίας των περιστατικών θρομβοεμβολικών επεισοδίων που έχουν λάβει χώρα και που οδήγησαν αρκετές ευρωπαϊκές χώρες να αναστείλουν τον εμβολιασμό προσωρινά με την AstraZeneca.

Τι ισχύει αν ακυρώσετε το ραντεβού του εμβολίου

Εάν ένας πολίτης ακυρώσει το προγραμματισμένο ραντεβού εμβολιασμού του, έχει δυνατότητα να το επαναπρογραμματίσει.

Σύμφωνα με τη σελίδα emvolio.gov.gr, τα ραντεβού αλλάζουν όπως κλείνονται δηλαδή:

είτε στο emvolio.gov.gr,
είτε σε φαρμακείο ή ΚΕΠ για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.
Επισημαίνεται ωστόσο, ότι η αλλαγή του ραντεβού μπορεί να γίνει μόνο μία φορά και μόνο εφόσον ζητηθεί τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν από το αρχικά προγραμματισμένο ραντεβού, ενώ συνίσταται η αλλαγή να πραγματοποιείται μόνο όταν υπάρχει σημαντικός λόγος.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν εμφανιστεί σε προγραμματισμένο ραντεβού χωρίς να ακυρώσει πιο πριν σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στη σελίδα emvolio.gov.gr, αναφέρεται οτι δίνεται η δυνατότητα να προγραμματιστεί νέο ραντεβού όμως θα πρέπει να περάσει ένας μήνας από την ημέρα του ραντεβού που ακυρώθηκε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα