Ελληνικό: Ξεκινούν τα έργα στις αρχές του 2021

17.12.2020 / 20:05
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ

Τους πρώτους μήνες του 2021, πρόκειται να ξεκινήσουν κι επισήμως οι εργασίες στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικό, όπως διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, σε ομιλία του στο 22ο Capital Link Invest in Greece Forum.

  Χρησιμοποιώντας τη χαρακτηριστική φράση «Είμαστε έτοιμοι πια να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε το έργο να γίνεται πραγματικότητα» ο κ. Αθανασίου εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι ο «δρόμος έχει πλέον ανοίξει».

Ήδη, το τρέχον έτος και παρά τις αντίξοες συνθήκες, πραγματοποιήθηκαν κατεδαφίσεις εντός της έκτασης, ενώ και οι αρχιτεκτονικές μελέτες, τόσο για τα ψηλά κτίρια, όσο και για τα εμπορικά κέντρα, έχουν ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, την πρώτη πενταετία, θα αναπτυχθεί ακτογραμμή 3,5 χλμ. Η διαμόρφωση του παράκτιου μετώπου παράκτιο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές του 2025, ενώ θα κατασκευαστεί και δρόμος που θα συνδέει τη Λεωφόρο Ποσειδώνος με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι θα λειτουργεί ξενοδοχείο, συνάπτοντας για το σκοπό αυτό συνεργασία με την ΤΕΜΕΣ του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου. 

Επίσης θα υπάρχουν κατοικίες, ενώ θα αναπτυχθεί και η marina galleria και το ΙRC.  Στόχος επίσης, αποτελεί να αποτελέσει την πρώτη έξυπνη πόλη στην Ελλάδα, καθώς θα ολοκληρωθεί πληρώντας όλες τις προδιαγραφές για «πράσινη ανάπτυξη»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα