Εκατοντάδες οι φοιτητές στους δρόμουςτο Φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

11.11.2021 / 16:05
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
panekpaideutiko__1_

Ολοκληρώθηκε το  συλλαλητήριο που ξεκίνησαν νωρίτερα στα Προπύλαια φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, με συνέπεια να ανοίγουν σταδιακά και οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

Οι φοιτητές κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, ενώ κλειστές παρέμειναν η λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας, η Πανεπιστημίου και η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη.

panekpaideutiko__3_
panekpaideutiko__2_

Οι φοιτητές, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους ζητούσαν:

«Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, εδώ και τώρα να δοθεί κονδύλι για να κατοχυρωθεί η ασφαλής λειτουργία των σχολών τους. Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών. Το πτυχίο να είναι η μοναδική προϋπόθεση για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να καταργηθούν τώρα ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων. Καμία σκέψη για νέο νόμο – πλαίσιο, για κατάργηση και συγχώνευση τμημάτων. Καμία σκέψη για χτύπημα των φοιτητικών συλλόγων και της συνδικαλιστικής δράσης με ενιαία ψηφοδέλτια, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, πειθαρχικά κ.λπ.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν οι Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών, Μηχανολόγων, Ναυπηγών, Χημικών Μηχανικών, Μεταλλειολόγων, Πολιτικών Μηχανικών, Τοπογράφων, Αρχιτεκτόνων, ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, Βιολογικού, Φιλοσοφικής, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Ιατρικής ΕΚΠΑ, Μηχανικών, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ ΠΑΔΑ, Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΚΤ, Παντείου».

Διαβάστε ακόμη:

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα