Έκανε άλμα ο κορωνοϊός σε Πάτρα και Αχαϊα – Φτάσαμε τα 499 κρούσματα σε 19 μέρες

19.11.2020 / 19:43
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 1

Καμπανάκι κινδύνου χτύπησε ο ΕΟΔΥ στην Αχαΐα με την καθιερωμένη ενημέρωση για τα νέα κρούσματα σε κάθε περιοχή.

Η Αχαΐα με τα 52 κρούσματα έσπασε το αρνητικό ρεκόρ που είχε την Τρίτη με τα 34 κρούσματα και πλέον έφτασε για τον μήνα Νοέμβριο που συνεχίζεται και ακόμα δεν έχει τελειώσει τα 499 κρούσματα (447+52).

Η κατάσταση έχει γίνει αρκετά επικίνδυνη, με την Αχαΐα να εμφανίζει μία συνεχώς αυξανόμενη τάση στον αριθμό των κρουσμάτων που πηγάζει από τις μεγάλες ενεργές εστίες  μόλυνσης, αλλά και από μικρές που κάνουν την εμφάνιση τους.

Η τάση αυτή επιβεβαιώνεται όλες τις μέρες της εβδομάδες όπου η περιοχή έχει σημειώσει από 30 κρούσματα και πάνω, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε δύο μέρες έσπασαν δύο αρνητικά ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας (από τα 32 της Κυριακής 1ης Νοεμβρίου, φτάσαμε στα 34 και από αυτά στα 52).

Ο ιός δείχνει να έχει μία συνεχώς μεγαλύτερη δυναμική και ενώ βρισκόμαστε σε lockdown με τα σχολεία και όλα τα καταστήματα να είναι κλειστά. Κάτι που ανησυχεί ακόμα περισσότερο τις αρχές αφού υπάρχει η πιθανότητα αν αρθεί το lockdown τότε να έχουμε κατακόρυφη αύξηση και να ξεφύγει η όλη κατάσταση. Μένει να δούμε αν αυτό με τα 52 κρούσματα, αριθμός που προκαλεί σοκ για τα δεδομένα της περιοχής, είναι μια μεμονωμένη καταγραφή ή αν αποτελεί την αρχή για μία έξαρση της επιδημίας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα