Έφυγε από τη ζωή ξαφνικά ο Πατρινός εικαστικός Κορνήλιος Γραμμένος

04.04.2021 / 11:48
ντα 34

Έφυγε χθες ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών ο Πατρινός εικαστικός Κορνήλιος Γραμμένος. Ο Κορνήλιος Γραμμένος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1959.

Έπειτα από σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Κολονίας και περιπλανήσεις στην Αμερική, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στην Ιταλία, όπου έμεινε για κάποιο διάστημα, εγκαταστάθηκε  στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα. Το 1988 δημιούργησε το πρώτο «Alien» από χαρτόνι ενώ από αλουμίνιο ήταν τα μόνιμα «Aliens» στην πλατεία Δεξαμενής στην Αθήνα αλλά και στον εξωτερικό χώρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.

Το 1990 δημιούργησε  τους πρώτους «Ιππότες» από χαρτόνι ενώ τρία χρόνια αργότερα το Πανεπιστήμιο Πατρών εγκατέστησε  μόνιμα τους «Επτά Ιππότες» από γαλβανισμένο σίδηρο σε ανθρωπομετρικές διαστάσεις στον χώρο του. Είναι ο δημιουργός του έργου «Η μολυβένια θάλασσα» στη μαρίνα της Πάτρας, όπου επανερχόταν με διαφορετικές installations και performances. Η σχέση του με τη μουσική και ιδιαίτερα με την τζαζ τον οδηγούσε  σε αναζητήσεις, πέρα από τους εικαστικούς δρόμους, μέσα από multimedia δρώμενα. Οι «Μάσκες» του από αλουμίνιο εντάσσονταν σε χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα και αλλού. Ο Κορνήλιος Γραμμένος είχε ταυτιστεί και με την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας επί της θητείας του  Γιάννη Δημαρά στο Λιμενικό Ταμείο.

Κοινοποίηση

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα