Ε.Ι.Ν.Α. και Ιατρικός Σύλλογος στο πλευρό του Ανδρέα Ηλιάδη

06.04.2023 / 15:49
vqevlwhvie642ebcbb38546

Τον Ανδρέα Ηλιάδη στηρίζουν με ανακοίνωσή τους η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας και ο ιατρικός σύλλογος.

Η Ε.Ι.Ν.Α. αναφέρει:

Στο πλαίσιο της δίκης της μητέρας που κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της, o συνήγορος υπεράσπισης κος Κούγιας, σε δηλώσεις του, υπερέβη τα εσκαμμένα προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να προκαλέσει θόρυβο. Εκτόξευσε κατηγορίες για εμπορία οργάνων απέναντι στο βασικό μάρτυρα κατηγορίας και μέλος της Ένωσής μας, κο Ανδρέα Ηλιάδη.

Πέραν της συγκεκριμένης αθλιότητας απέναντι σε έναν άνθρωπο που έχει δώσει ψυχή για τη σωτηρία παιδιών συμμετέχοντας ενεργά και στη μεταμοσχευτική προσπάθεια στην πατρίδα μας, ο εν λόγω συνήγορος στρέφεται με μανία απέναντι στο θεσμό των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα, υιοθετώντας θεωρίες συνωμοσίας,

Η διαδικασία της μεταμόσχευσης περνάει από πολύ συγκεκριμένα και σαφή πρωτόκολλα στα οποία συμμετέχουν πολλοί και εξειδικευμένοι επιστήμονες.

Στην Ελλάδα, χρειαζόμαστε πολλές προσπάθειες ακόμη προκειμένου να φτάσουμε σε επίπεδα αντίστοιχα με άλλων χωρών, όσον αφορά στον αριθμό των συγκεκριμένων επεμβάσεων. Η οργάνωση της Πολιτείας και η προώθηση της συγκεκριμένης κουλτούρας, είναι απαραίτητα για να συμβεί αυτή η ευεργετική εξέλιξη και να μειωθούν οι λίστες αναμενόντων για πτωματικό μόσχευμα.

Οι δηλώσεις του συγκεκριμένου ατόμου, στρέφονται ενάντια σε αυτή την προσπάθεια με σκοταδιστικά και παντελώς αναληθή επιχειρήματα.

Είναι ηθικά και ποινικά κολάσιμες και καλούμε τη δικαιοσύνη να επέμβει αυτεπάγγελτα απέναντι σε αυτή την αθλιότητα.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι, δίπλα στο συνάδελφο Ανδρέα Ηλιάδη.

Για το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α,

ο πρόεδρος, Ζιαζιάς Δημήτρης

ο γραμματέας, Τσόχατζης Στέλιος 

Ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του, γράφει:

« Ο θεσμός της δωρεάς οργάνων είναι “ιερός” και ακλόνητος »

Ανακοίνωση στήριξης για τον Ανδρέα Ηλιάδη εξέδωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας, ο οποίος ζητά “την άμεση παρέμβαση της πολιτείας, των θεσμικών οργάνων και των εκπροσώπων της δικαιοσύνης”.

Η ανακοίνωση αφορά στα όσα υπαινίχθηκε ο Αλέξης Κούγιας συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου για εμπορία οργάνων.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας έχει ως εξής:

Ο θεσμός της δωρεάς οργάνων είναι ιερός και ακλόνητος, είναι πράξη ανιδιοτελούς ανθρωπιάς και αποτελεί πολύτιμη ανάσα ζωής για ανθρώπους που δεν τους απομένει άλλη ελπίδα. Η μεταμόσχευση οργάνων διέπεται από αυστηρή νομοθεσία, ενημερωμένη συναίνεση των οικείων και συγκεκριμένο πρωτόκολλο μέσω του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Οι ιατροί που συμμετέχουν στην “αλυσίδα” ζωής είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στο ύψιστο αγαθό της ζωής.

Στηρίζουμε τον κ Ηλιάδη Ανδρέα και τους ιατρούς που συμμετέχουν σε αυτή την αλυσίδα ανθρωπιάς καθώς και τους ιατρούς μέλη μας που συνεχίζουν τις καταθέσεις τους για την αείμνηστη μικρή Τζωρτζίνα. Υποστηρίζουμε το ανεκτίμητο κοινωνικό έργο των ιατρών μας και του υγειονομικού προσωπικού και καταδικάζουμε κάθε προσβλητικά απαράδεκτο υπαινιγμό που βάλλει κατά του κύρους, της αξιοπρέπειας και της επιστημονικής τους επάρκειας.

Ζητούμε την άμεση παρέμβαση της πολιτείας, των θεσμικών οργάνων και των εκπροσώπων της δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα