Δυτική Ελλάδα: Ποια προϊόντα «ζητούν» πιστοποίηση

17.02.2021 / 10:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ladi_elia

Δέκα συνολικά προϊόντα της Αιτωοακαρνανίας οδεύουν προς πιστοποίηση. Πρόκειται για τη γραβιέρα Αμφιλοχίας, το τυρί Τσαλαφούτι Αιτωλοακαρνανίας,η Μαλαγουζιά Αιτωλοακαρνανίας, η παστή Λίγδα Μεσολογγίου, το αρνάκι Ξηρομέρου, η ελιά Ποικιλίας Καλαμών, τα ιχθαλιεύματα Αιτωλοακαρνανίας, η χονδοελιά Αγρινίου, το ελαιόλαδο Αιτωλοακαρνανίας, το μέλι Ορεινών Κοινοτήτων Αιτωλοακαρνανίας.

Πρόκειται για την πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την καταχώρηση προϊόντων στο μητρώο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, Γεωγραφικών Ενδείξεων ή Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων και Ορεινών Περιοχών.

Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα απ’ την Οικονομική Επιτροπή κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της και χρηματοδοτείται με 158.720,00 ευρώ (αφορά και τα ανάλογα προϊόντα σε Ηλεία και Αχαΐα), ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται και να υποβληθούν, εν τέλει οι σχετικοί φάκελοι και τα αιτήματα προς το ΥπΑΑΤ και την Ε.Ε.

Φυσικά, ο δρόμος είναι μακρύς μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που συντεταγμένα και με ουσιαστική βούληση, γίνεται μια τέτοια προσπάθεια.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα