Δυτική Ελλάδα: Οι αγρότες στο πλευρό των υγειονομικών υπαλλήλων

16.02.2021 / 7:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
koronoios-athina-nosokomeio-sotiria

Τη στηριξή τους στην υγειονομική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί στην πύλη του νοσοκομείου Αιγίου δηλώνουν οι αγρότες του αγροτικού συλλόγου Αιγίου.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι εδώ, με την περιοχή μας να βρίσκεται στο επίκεντρο. Ο μεταλλαγμένος ιός καλπάζει ανεξέλεγκτος στην κοινότητα, οι νοσηλείες ασθενών αυξάνονται, τα νοσοκομεία ήδη πιέζονται. Ξανά ακόμα πιο παράλογα και αυστηρά νέα “μέτρα”, εκκλήσεις στους πολίτες περί ατομικής ευθύνης. Ξανά δηλώσεις ότι “είμαστε έτοιμοι και θωρακισμένοι”. Ξανά απανωτές συσκέψεις και επιχειρησιακά σχέδια επί χάρτου. Ξανά κανένα ουσιαστικό μέτρο για τον έλεγχο της πανδημίας. Ξανά καμιά σκέψη για έκτακτη πρόσθετη ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας της περιοχής. Ξανά “βλέποντας και κάνοντας” και “έχει ο Θεός”. Σα να μην πέρασε μια μέρα από το εφιαλτικό δίμηνο Νοέμβρη – Δεκέμβρη και τις θλιβερές παγκόσμιες πρωτιές που κατέγραψε η χώρα μας. Σα να μην έφτασαν ποτέ στ’ αυτιά τους οι κραυγές απόγνωσης για την καταστροφική διαχείριση στη Β. Ελλάδα. Δεν ρώτησαν ποτέ τη γνώμη των εργαζομένων της Υγείας, που βρίσκονται δίπλα στους ασθενείς, ως ελάχιστο χρέος προς την τοπική κοινωνία και μόνο. Έχουν αποτύχει παταγωδώς, όπως και όλοι οι προηγούμενοι, στηρίζοντας με πακτωλούς χρημάτων εμποροβιομήχανους, τραπεζίτες, κλινικάρχες, καναλάρχες, μεγαλοεπιχειρηματίες κ.α. βάζοντας τα κέρδη των λίγων πάνω από την υγεία και τη ζωή της πλειοψηφίας. Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, ενώνουμε τις φωνές μας με τους υγειονομικούς, τους φορείς και τους συλλόγους που συμπαραστέκονται. Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε τα αυτονόητα:

§ Ενίσχυση με το απαιτούμενο υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αιγίου, όλων των περιφερειακών νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της υπαίθρου.

§ Επαναλειτουργία με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό του πρώην Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος για νοσηλεία αποκλειστικά Covid ασθενών – Αντίστοιχα για το πρώην 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

§ Κάλυψη των γνωστών οργανικών κενών σε ΚΥ – ΕΚΑΒ – νοσοκομεία με μαζικές προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών με κατεπείγουσες διαδικασίες, με προτεραιότητα τις σχετιζόμενες με την Covid ειδικότητες.

§ Αύξηση των διαθέσιμων ΜΕΘ Covid στην Αχαΐα -όχι εις βάρος των κοινών κλινών ΜΕΘ- και στελέχωση με το αντίστοιχο μόνιμο – εξειδικευμένο προσωπικό.

§ Επίταξη χωρίς αποζημίωση των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων, κλινικών και εργαστηρίων του νομού.

§ Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από το σχέδιο εμβολιασμού για την προφύλαξη των ευπαθών ομάδων που εμβολιάζονται.

Δημιουργία μεγάλων εμβολιαστικών χώρων σε δημόσια κτίρια εντός πόλης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα