Δυτική Ελλάδα: Μνημόσυνο για τους ήρωες των Ιμίων και τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο

31.01.2021 / 10:34
MNIMOSINO-1

Μνημόσυνο για τους τρείς ήρως των Ιμίων, τον Υποπλοιάρχο Χ. Καραθανάση Κυβερνήτη, Υποπλοιάρχο Π.Βλαχάκου Συγκυβερνήτη και Αρχικελευστή Ε. Γιαλοψού Χειριστή Ρ/Ε, οι οποίοι έπεσαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, με το ελικόπτερο (Ε/Π) ΠΝ 21 την 31/01/1996, ανοιχτά των βραχονησίδων Ίμια, καθώς για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο, ο οποίος κοιμήθηκε την 28/01/2008, αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο κενό, ειδικά τις δύσκολες αυτές ημέρες που περνάει η Πίστη μας και η Πατρίδα μας, διοργάνωσαν το Δίκτυο πολιτών Ηλείας, η Δημοτική παράταξη ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ στον δήμο Πύργου, η Επιτροπή Ηλείων για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας – «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ» και ο Σύνδεσμος Οπλιτών Ηλείας

Τον πανηγυρικό λόγο στο μνημόσυνο που τελέστηκε προς τιμήν των ηρώων ανάγνωσε ο Σημαιοφόρος (Ε) Κυριάκος Βασιλάρας Π.Ν. ε.α. που εκείνη την αποφράδα ημέρα υπηρετούσε ως πλήρωμα της Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ που επιχειρούσε στα Ίμια.

Τέλος και λόγω των υγειονομικών περιορισμών και την μη δυνατότητα διεξαγωγής άλλων εκδηλώσεων, στο σημερινό μνημόσυνο, μνημονευτήκαν και τα ονόματα των τριών Αξιωματικών που βρήκαν τραγικό θάνατο από την πτώση του Ε/Π ΠΝ 28 στη νήσο Κίναρο την 11/02/2016, του Υποπλοιάρχου Αναστασίου Τουλίτση, του Υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά και του Ανθυπασπιστού Ελευθερίου Ευαγγέλου.

Στο μνημόσυνο παρευρέθηκαν ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Ν. Ηλείας.

ilia.news.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα