«Δροσιά: Σήμανση Αιωνόβιου Δέντρου της Ελληνικής Επανάστασης»

06.09.2021 / 21:27
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΡΟΣΙΑ 8-9-21

Ο Δήμος Ερυμάνθου στο πλαίσιο του επετειακού ερευνητικού προγράμματος “1821 – 2021: Δίκτυο Αιωνόβιων Δέντρων Ελληνικής Επανάστασης”, που τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις σήμανσης των 71 αιωνόβιων δέντρων ελευθερίας της Πελοποννήσου που σχετίζονται με ιστορίες και γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης.

Στόχος του Δικτύου είναι η συστηματική καταγραφή των αιωνόβιων δέντρων (μεγαλύτερα των 200 ετών) της εποχής της Ελληνικής Επανάστασης.

–           Δέντρα που ήταν ζωντανά κατά τις αρχές του 19ου αιώνα,

–           δέντρα που «είδαν» και «άκουσαν» τους Έλληνες επαναστάτες να ονειρεύονται μια ελεύθερη Ελλάδα,

–           ώστε να αποτελέσουν ένα ενιαίο δίκτυο άυλης πολιτιστικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς.

Στα πρώτα καταγεγραμμένα 71 αιωνόβια δέντρα ανήκει και ο «πλάτανος του Γιαννιά» στην κεντρική πλατεία της Κοινότητας Δροσιάς του Δήμου Ερυμάνθου.

Την Τετάρτη 8/9/2021 – ημέρα εορτασμού του Ι. Ναού της Κοινότητας Δροσιάς (Παντανάσσης «Τo Γενέσιον της Θεοτόκου») στις 10.30 π.μ. μετά τη Θ. Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί επετειακή εκδήλωση στην πλατεία του χωριού για τη σήμανση του Ιστορικού Δέντρου με την μεταλλική επετειακή ετικέτα ελάχιστου περιβαλλοντικού αποτυπώματος, το σχέδιο της οποίας φιλοτέχνησε η καταξιωμένη ομογενής ζωγράφος Joanna Kordos. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Πολιτισμού Μεσσηνίας, της Κοινότητας Δροσιάς και του Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δροσιάς Τριταίας «Οι Γιαννιάδες

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα