Δράμα δίχως τέλος – Τέσσερις νεκροί την ώρα από τη πανδημία-1000 άτομα τον “μαύρο” Νοέμβρη

23.11.2020 / 7:11
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
koronoios_ellada

Το δράμα του κορονοϊού δεν έχει τέλος στη χώρα μας… Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη την ώρα ο φονικός ιός σκορπάει τον όλεθρο παντού.

Άνθρωποι χωρίς υποκείμενα νοσήματα μπαίνουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ασθενείς στη Θεσσαλονίκη διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, υπερσύγχρονο το κινητό νοσοκομείο των 5 εκατ. στήνεται στο πάρκινγκ του 424 και νέοι καταλήγουν εξαιτίας του κορονοϊού. Συν τοις άλλοις όσες ΜΕΘ αδειάζουν γεμίζουν αμέσως μέσα σε λίγες ώρες.

Μετά το σοκ του Σαββάτου με τους 108 νεκρούς ήρθε και η συνέχεια την Κυριακή . Άλλοι 103 κατέληξαν από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο, 540 νοσηλεύονται στις ΜΕΘ με το σύστημα Υγείας να έχει ξεπεράσει τα όριά του.

Οι αριθμοί προκαλούν πραγματικό σοκ. Μέσα σε 48 ώρες συνολικά 211 συνάνθρωποί μας πέθαναν από τον κορονοϊό μεταξύ των οποίων μια 33χρονη στην Αλεξανδρούπολη και ένας 39χρονος χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα. Πραγματικός όλεθρος με τους υπολογισμούς να αναφέρουν 4 άνθρωποι στη χώρα μας κάθε μία ώρα πεθαίνουν από τον φονικό ιό

Ο “ΜΑΥΡΟΣ” ΝΟΕΜΒΡΗΣ

Ο Νοέμβριος είναι μακράν πιο φονικός καθώς το χτύπημα της πανδημίας είναι σφοδρός. Πολύ υψηλός είναι ο δείκτης θετικότητας, που έφτασε στο 11,8% (από τα 100 τεστ που διενεργήθηκαν σχεδόν τα 12 ήταν θετικά) τη στιγμή που το όριο συναγερμού του εν λόγω δείκτη τοποθετείται στο 4%.

Πάνω από 1.000 νεκροί έχουν πεθάνει μέσα στις 2-3 τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διανέοσις, από τις 12 Μαρτίου, όταν καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος, η καμπύλη απογειώθηκε, ειδικά από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά.

  • Από τις 12 Μαρτίου έως τις 11 Σεπτεμβρίου, σε διάστημα 183 ημερών έχασαν τη ζωή τους 300 ασθενείς.
  • Από 11 Σεπτεμβρίου έως 26 Οκτωβρίου, σε διάστημα 47 ημερών, τα θύματα έφτασαν τα 600.
  • Από 26 Οκτωβρίου έως 11 Νοεμβρίου, δηλαδή στις επόμενες 14 ημέρες, τα θύματα αυξήθηκαν σε 900.
  • Από 11 Νοεμβρίου έως 17 Νοεμβρίου, μέσα σε έξι μόλις ημέρες, τα θύματα έφτασαν τα 1.200. Δηλαδή, χρειάστηκαν μόλις 6 ημέρες για να καταγραφούν 300 θάνατοι, όσοι καταγράφηκαν τους πρώτους έξι μήνες της πανδημίας.
  • Από τις 17 έως τις 21 Νοεμβρίου, μέσα σε τέσσερις ημέρες, τα θύματα αυξήθηκαν σε 1.500 και χθες 1.603. Δηλαδή σε 4 ημέρες πέθαναν σχεδόν 300 ακόμη συνάνθρωποί μας.

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Η εβδομάδα που μπαίνει είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την πανδημία. Εφόσον δεν υπάρξει αποκλιμάκωση κρουσμάτων, νεκρών και διασωληνωμένων, τότε η χώρα θα έχει χάσει τον έλεγχο και θα πρέπει να μιλάμε για ακόμη πιο σκληρά μέτρα.

Βεβαίως, ούτε λόγος για άρση του lockdown από την επόμενη εβδομάδα, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο. Όλα μετατίθενται για τις 7 και 14 Δεκεμβρίου, όμως, τα πάντα θα κριθούν με βάση την εξέλιξη της πανδημίας.

.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

.
.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα