Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Φόρος τιμής έναν χρόνο μετά

01.02.2023 / 19:02
alkis__6_

Στο σημείο της δολοφονίας, ανάμεσα στους εκατοντάδες ανθρώπους, βρίσκεται ο θείος του – «Να μην έχουμε άλλα θύματα οπαδικής βίας»

Στο σημείο όπου ο 19χρονος Άλκης Καμπανός άφησε την τελευταία του πνοή ύστερα από δολοφονική επίθεση από 12 χούλιγκανς, στην περιοχή της Χαριλάου, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου ένα χρόνο μετά το περιστατικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Πολίτες όλων των ηλικιών, φίλοι του Άρη και αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, βρίσκονται στην οδό Θ. Γαζή (πλέον οδό Άλκη Καμπανού) κρατώντας αναμμένα κεράκια και αφήνοντας λουλούδια και μηνύματα στο σημείο της τραγωδίας. Ο χρόνος μοιάζει να  «πάγωσε» την 1η Φεβρουαρίου του 2022, όταν ο αδικοχαμένος Άλκης φώναζε «μη με χτυπάτε άλλο» και οι κατηγορούμενοι συνέχισαν μέχρι να τον θανάσιμο τρεαυματισμό του.

Με κεράκια και λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης (2)

Η συμβολική δράση που πραγματοποιείται ακριβώς ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, διοργανώθηκε από τη Δομή «Εις το όνομα του Άλκη», που κρατά άσβεστη τη μνήμη του 19χρονου. Στο πλαίσιο της δράσης άφησαν 19 κίτρινους πανσέδες στο σημείο της δολοφονίας και μετά από ενός λεπτού σιγή, φώναξαν «Άλκη ζεις και δε θα ξεχαστείς» και «Άλκη ζωντανός για πάντα Αρειανός».

Με κεράκια και λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης (3)

Σε λίγη ώρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σιωπηρή πορεία με κεριά από το σημείο της δολοφονίας με προορισμό το Πάρκο Αθλητικής Φιλίας και από εκεί θα κινηθεί προς τον Λευκό Πύργο.

«Ο Άλκης μας να είναι το τελευταίο θύμα»

Στο σημείο της δολοφονίας, ανάμεσα στους εκατοντάδες ανθρώπους, βρίσκεται ο θείος του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, Ιωάννης Σερέτης.

Με κεράκια και λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης (1)

Κλείσιμο

«Ένα χρόνο χωρίς τον Άλκη. Δε θα πω πόσο μας λείπει, αυτό που θέλω να πω είναι να μοιραστείτε τα συναισθήματα σε φίλους και γνωστούς και στα παιδιά σας, έτσι ώστε να μην έχουμε άλλα θύματα οπαδικής βίας. Ο Άλκης μας να είναι το τελευταίο θύμα οπαδικής βίας και να μη τον ξεχάσουμε ποτέ. Να είναι μέσα στην καρδιά μας και μέσα στην ψυχή μας. Αυτό το μήνυμα θέλω να περάσω στην ελληνική κοινωνία», τόνισε.

«Να είμαστε ήσυχοι, να μη φοβάστε για τα παιδιά μας. Να ξέρουμε ότι εκεί που θα πάνε θα γυρίσουν πάλι πίσω. Μπορεί να συμβεί στον καθένα, να μην εφησυχαζουμε ποτέ», ανέφερε.

Ο θείος του Άλκη, με δάκρυα στα μάτια σημείωσε ότι ο χρόνος έχει «παγώσει» από την ημέρα της δολοφονίας.

«Περνάμε δύσκολα, είναι και οι ημέρες των δικαστηρίων. Βλέπουμε, πως να τους ονομάσω αυτούς στις δικαστικές αίθουσες, πολλά συναισθήματα. Η φόρτιση είναι μεγάλη, οι σκέψεις είναι πάρα πολλές, αλλά προσπαθούμε να βοηθήσουμε το δικαστήριο να κάνει τη δουλειά του. Έχουμε εμπιστοσύνη», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι καμία ποινή δε θα μας ικανοποιήσει.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα