Δημοτικός σύμβουλος παραιτήθηκε μετά από φήμες ότι είναι ο Banksy

25.05.2022 / 19:50
xo 18

Ενας δημοτικός σύμβουλος σε μια μικρή αγροτική πόλη αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω των ισχυρισμών ότι είναι διάσημος street artist, Banksy.

Ο λόγος για τον δημοτικό σύμβουλο William Gannon, γνωστός ως Billy, ο οποίος εργάζεται ως κοινοτικός καλλιτέχνης εδώ και 40 χρόνια και συνήθιζε να δραστηριοποιείται στις ίδιες τοποθεσίες και να κάνει παρόμοια έργα με τον εμβληματικό καλλιτέχνη.

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος

Ο Μπίλι εκλέχθηκε για πρώτη φορά για να υπηρετήσει την κοινότητα Bufferland Ward του δημοτικού συμβουλίου του Pembroke Dock το 2018 και δεύτερη φορά στις πρόσφατες εκλογές.

Ωστόσο η δουλειά του ως δημοτικός σύμβουλος έληξε όταν όλοι άρχισαν να θεωρούν πως εκείνος είναι ο διάσημος Banksy.

Φήμες αναρτήθηκαν σε λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζοντας ότι ο Banksy επρόκειτο να εμφανιστεί σε εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε και ο τότε δημοτικός σύμβουλος.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο Μπίλι έγραψε:

«Όπως ίσως γνωρίζετε, έχει επανειλημμένα διατυπωθεί ο ισχυρισμός ότι δεν είμαι αυτός που λέω ότι είμαι, αλλά ότι είμαι ο καλλιτέχνης Banksy.

Ο ισχυρισμός αυτός υπονομεύει την ικανότητά μου να κάνω σωστά το έργο του δημοτικού συμβούλου και του εκπροσώπου του συμβουλίου.

Ως εκ τούτου, αποφάσισα να παραιτηθώ από δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος του συμβουλίου.

Ο Μπίλι αρνείται σθεναρά ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον εμβληματικό καλλιτέχνη του δρόμου με έδρα το Μπρίστολ, ενώ κυκλοφορεί έξω με μία κονκάρδα που γράφει «Δεν είμαι ο Μπάνσκι».

Τι (δεν) ξέρουμε για τον αόρατο Banksy

Να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πάρα πολλές θεωρίες σχετικά με το ποιος είναι ο Banksy.   Πάντως η πιο δημοφιλής απ’ αυτές αναφέρει πως είναι ο Ρόμπιν Γκούνινχαμ, ένας νεαρός από το Μπρίστολ, γιος ενός διευθυντή που ξεκίνησε το γκραφίτι στο γυμνάσιο.

Παρά τις έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από τους δημοσιογράφους, μόνο ενδείξεις μπορούν να υπάρξουν για την ταυτότητα του Banksy και τον συσχετισμό της με τον Γκούνινχαμ. Τα τελευταία 15 χρόνια που εμφανίστηκε ο καλλιτέχνης, ο Γκούνινχαμ φαίνεται να έγινε άφαντος. Δεν έχει δουλειά, καμία ιδιότητα και κανέναν φίλο. Αποτελεί κι αυτός δηλαδή ένα μυστήριο όπως ο street artist.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα