Δημοτικά: Δεν έγινε μάθημα στην Πάτρα την πρώτη μέρα της τηλεκπαίδευσης

18.11.2020 / 21:38
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Η μικρή Ζωή 10 ετών, μαθήτρια της πέμπτης δημοτικού Σχολείου στο Ναύπλιο παρακολουθεί το διαδικτυακό μάθημα από το σπίτι της, λόγω του lockdown που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020. Πρεμιέρα στην υποχρεωτική σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχουν σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων της χώρας. Για τα δημοτικά, το ωράριο καθημερινά θα είναι από τις 14:00 έως τις 17:00 και για τα νηπιαγωγεία από τις 14:00 έως τις 16:30, ενώ η κάθε διδακτική ώρα θα διαρκεί 30 λεπτά και μεταξύ των μαθημάτων θα μεσολαβεί δεκάλεπτο διάλειμμα. Στην τηλεκπαίδευση, η οποία θα λειτουργεί συμπληρωματικά με την εκπαιδευτική τηλεόραση για όσο θα διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η ύλη θα προχωράει κανονικά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Σημαντικά προβλήματα παρουσίασε και στην Πάτρα το σύστημα τηλεκπαίδευσης για τα δημοτικά σχολεία κα τους μαθητές τους.

Σύμφωνα με δασκάλους το μάθημα για τους πιο τυχερούς δεν κράτησε ούτε μία ώρα, το σύστημα σερνόταν, ενώ από την δεύτερη ώρα και μετά έπεσε εντελώς. Η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους δασκάλους που περίμεναν με τις ώρες για να κάνουν μάθημα, αλλά ματαίως.

Ήδη αρκετοί από αυτούς θα εκφράσουν τα παράπονα τους στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για να τα μεταφέρει άμεσα στο υπουργείο Παιδείας γιατί μάθημα κάτω από τέτοιες συνθήκες δεν μπορεί να γίνει.

Παράπονα υπάρχουν και από πολλούς γονιούς που προσπάθησαν να βοηθήσουν τα παιδιά στο να μπουν στο σύστημα, αλλά δεν βρήκαν άκρη.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα