Δήμος Πατρέων για Έλος: Προστατεύτε την… αυλή του σπιτιού μας!

13.03.2023 / 10:44
ka 11

Εκτεταμένες καταστροφές στον ξύλινο διάδρομο που έχει τοποθετηθεί στο Έλος της Αγυιάς στο πλαίσιο ανάπλασης του χώρου προκάλεσαν άγνωστοι. Ο ∆ήμος σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για άθλια, αντικοινωνική και καταδικαστέα πράξη που στρέφεται κατά των κατοίκων της πόλης και καλεί τους επισκέπτες του Έλους να διαφυλάττουν και να προστατεύουν το χώρο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ∆ήμου «το έργο ανάπλασης που έκανε ο ∆ήμος για την ανάδειξη του έλους της Αγυιάς, έχει ήδη καταστήσει τον χώρο πόλο έλξης για δεκάδες χιλιάδες Πατρινούς κι επισκέπτες.

Είναι ένας χώρος-στολίδι, που τον απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι και η φήμη του έχει φθάσει σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτόν γίνονται ήδη κι οργανωμένες επισκέψεις Σχολείων και φορέων, που ενημερώνονται και παρατηρούν (από τα παρατηρητήρια που έχει δημιουργήσει ο ∆ήμος) τη ζωή στον υδροβιότοπο.

Πριν αυτή η ήπια – οικοογική σημαντική παρέμβαση παραδοθεί επίσημα στο κοινό, άγνωστοι βανδάλισαν στο χώρο, προκαλώντας ζημιές στην ξύλινη γέφυρα και σε άλλες κατασκευές.

Πρόκειται για άθλια, αντικοινωνική και καταδικαστέα πράξη που στρέφεται κατά της πόλης και των κατοίκων της. Καλούμε τους επισκέπτες του έλους της Αγυιάς να διαφυλάττουν και να προστατεύουν τον χώρο, όπως και όλους τους κοινόχρηστους χώρους. Αυτή είναι η δική μας περιουσία. Είναι η «αυλή» του σπιτιού μας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα