Διευθυντής Πνευμονολογικής Λάρισας: «Έχουμε γίνει Θεσσαλονίκη»

26.11.2020 / 12:21
AP_20119272474255

Η κατάσταση στη Λάρισα θυμίζει Θεσσαλονίκη όσον αφορά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στην πόλη, σύμφωνα με τον διευθυντή της πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και καθηγητή Πνευμονολογίας, Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη.

Όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6, στατιστικά μπορεί το πρόβλημα στη Λάρισα να είναι μεγαλύτερο, αναλογιζόμενοι τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων.

«Κάθε οικογένεια στη Λάρισα έχει και από ένα κρούσμα», είπε δείχνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης. Το σύστημα Υγείας της περιοχής, αντέχει όπως υπογράμμισε, ενώ όταν χρειάζονται στρατολογούνται και κρεβάτια αλλά και προσωπικό.

«Τα μέτρα δεν είναι στο 100% της αυστηρότητας», δήλωσε ο κ. Γουργουλιάνης σχολιάζοντας τα μέτρα που είναι σε εφαρμογή. Επιτυχημένο πρότυπο αναχαίτισης και μείωσης της διασποράς, σύμφωνα με την εκτίμηση του είναι το Ισραήλ όπου ήδη από τον Σεπτέμβριο κατάφερε με 15 ημέρες αυστηρό lockdown, να περιορίσει τη διασπορά. Εξήγησε παράλληλα, ότι στη χώρα μας ο περιορισμός μέτρων έγινε σταδιακά, επισημαίνοντας ακόμα και τις ιδιαιτερότητες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για το πώς ξέφυγε η κατάσταση, το απέδωσε στην κοινωνική ζωή αλλά και τις μετακινήσεις, κυρίως φοιτητών. Αποκάλυψε μάλιστα, ότι στους φοιτητές ιατρικής στο Πανεπιστήμιο, γινόταν τεστ όπου 1 στους 3 βρισκόταν θετικός. Ωστόσο, μπορούσε να γίνει γρήγορη ιχνηλάτηση και απομόνωση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα