Διευθυντής Γεωδυναμικού: Βιβλική Καταστροφή ο σεισμός στην Τουρκία – Δεν τον περιμέναμε τόσο μεγάλο

06.02.2023 / 17:50
bd3180f48e0e4f84a26323a178be01d7

“Είναι ένας σεισμός που μας έχει καταπλήξει. Δεν περιμέναμε τόσο μεγάλο σεισμό σε αυτό το ρήγμα” είπε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθανάσιος Γκανάς για την Τουρκία

Για βιβλική καταστροφή, το μέγεθος της οποίας ακόμη είναι άγνωστο, έκανε λόγο ο Αθανάσιος Γκανάς, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, αποκαλύπτοντας ότι η ισχύς του κύριου σεισμού στην Τουρκία εξέπληξε τους ειδικούς. Σχολιάζοντας το γεωλογικό γεγονός, το χαρακτήρισε ως έναν από τους μεγαλύτερους σεισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο.

“Είναι ένας σεισμός που μας έχει καταπλήξει. Δεν περιμέναμε τόσο μεγάλο σεισμό σε αυτό το ρήγμα. Ο τελευταίος που έγινε στην περιοχή αυτή ήταν το 1905 με μέγεθος 7 (βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ)” ανέφερε ο κ. Γκανάς, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ειδικότερα, ο κ. Γκάνας αναφέρθηκε και στο πιλοτικό πρόγραμμα της Google για προειδοποίηση σεισμικής δραστηριότητας λίγα δευτερόλεπτα πριν το χτύπημα του Εγκέλαδου, εφαρμογή στην οποία αναφέρθηκε Έλληνας που διασώθηκε και μίλησε στην ΕΡΤ.

“Σε αυτό πρέπει να αποδώσουμε την ειδοποίηση αυτή. Αυτό ενεργοποιείται μόνο του με βάση τα κινητά τηλέφωνα”, ανέφερε.

“Το ρήγμα αυτό το ξέραμε. Ξεκινάει από την περιοχή της ανατολικής Τουρκίας, στο σημείο που συναντώνται τρεις πλάκες. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι έσπασαν ταυτόχρονα δύο κομμάτια του ρήγματος αυτού”, σημείωσε ο ειδικός. Και όπως τόνισε πρέπει να έχουμε μια διάρρηξη περίπου 200 χλμ. Είναι δηλαδή ένας από τους μεγαλύτερους σεισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα