Παρασκευή, 15.01.2021, 7:08 πμ

Διάψευση για μεταλλαγμένα στελέχη κορονοϊού σε μινκ στη Δυτική Μακεδονία

12.01.2021 / 22:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 33

Ανησυχία προκλήθηκε από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού από μινκ σε κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας. Ωστόσο, ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης χαρακτήρισε τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας «απολύτως ανακριβή».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει ότι ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών, Δημήτρης Θάνος, τον διαβεβαίωσε ότι «οι αναφορές ορισμένων ΜΜΕ είναι απολύτως ανακριβείς και δεν εκφράζουν την επιστημονική αλήθεια, ούτε φυσικά και τον ίδιο που φέρεται ότι τις δηλώνει» και ότι «έχει ζητήσει την απόσυρση των φερόμενων ως δηλώσεών του».

Πρόσθεσε ακόμη ότι τόσο ο ΕΟΔΥ όσο και η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ που παρακολουθούν στενά τις φάρμες των παραγωγών της Δυτικής Μακεδονίας σημειώνουν ότι «δεν υφίσταται θέμα με μεταλλαγμένα στελέχη του ίου στα μινκ και στους κατοίκους της περιοχής».

Ο κ.Κααπίδης τόνισε ότι μέχρι στιγμής «δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους πολίτες, τους εκτροφείς και τις φάρμες των γουνοφόρων ζώων», εφόσον τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και βιοασφάλειας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ