Διακρίσεις μαθητών από την Αιγιάλεια στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Μαθηματική Λογική και Υπολογιστική Σκέψη Alan Turing»

17.04.2024 / 17:16
sxoleio

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 η ημιτελική και τελική φάση του 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Μαθηματικής Λογικής & Υπολογιστικής Σκέψης Alan Turing με την παρουσία μεγάλου αριθμού μαθητών/τριών, γονέων και εκπαιδευτικών, στον φιλόξενο χώρο των Πειραματικών Σχολείων του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο διαγωνισμό αυτό, τρία σχολεία από την Αιγιάλεια πέτυχαν σπουδαίες διακρίσεις, κάνοντας υπερήφανη όλη τη μαθητική κοινότητα αλλά και την εν γένει τοπική κοινωνία.

Ειδικότερα, το ΓΕΛ Καμαρών με την ομάδα “Τραχανομπιρμπίληδες” πήρε το 2ο Βραβείο στον τελικό διαγωνισμό της κατηγορίας Λυκείων, ενώ το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου με την ομάδα “Οι Τυχαίοι” και το Πρότυπο ΕΠΑΛ Αιγίου με την ομάδα “CyberMinds” τιμήθηκαν με έπαινο στις κατηγορίες τους.

Ο πρωτότυπος αυτός διαγωνισμός, ο οποίος είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στόχευσε μέσα από τη συνεργασία μαθητών σε ομάδες στην εμπλοκή των μαθητριών και των μαθητών σε δραστηριότητες επίλυσης λογικών γρίφων, μαθηματικών και υπολογιστικών προβλημάτων για την ανάπτυξη της κριτικής, της αναλυτικής και της δημιουργικής τους σκέψης. Για την επιτυχία της διοργάνωσης συνεργάστηκαν σε εθελοντικό επίπεδο έγκριτοι ακαδημαϊκοί, έμπειροι εκπαιδευτικοί, καθώς και ομάδες εθελοντών φοιτητών και μαθητών.

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δημήτρης Ελευθεριώτης, με δηλώσεις τους συγχαίρουν θερμά τους διακριθέντες μαθητές αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό και εύχονται ακόμα περισσότερες διακρίσεις σε ανάλογες διοργανώσεις, που προάγουν την ευγενή άμιλλα και την επιβράβευση της γνώσης, της πνευματικής καλλιέργειας και της συνεχούς προσπάθειας των μαθητών ως απαραίτητα εφόδια για το μέλλον τους.

Σημειώνεται ότι στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν στην προκριματική on-line φάση 5.400 μαθήτριες και μαθητές που φοιτούν σε Δημόσια και Ιδιωτικά Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια όλων των τύπων από όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα