Παρασκευή, 30.07.2021, 10:57 πμ

Δες πως να γυαλίσεις τα παπούτσια σου σαν στρατιώτης

20.12.2020 / 16:50
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
papoutsia-1

Το πρώτο πράγμα που παρατηρούν οι περισσότεροι άνθρωποι και ιδιαίτερα το γυναικείο φύλο στην εμφάνιση ενός άντρα, είναι τα παπούτσια του. Έτσι, ένα καλογυαλισμένο ζευγάρι παπούτσια θα δείξει στους άλλους ότι είστε ένας άντρας που ενδιαφέρεται για τις λεπτομέρειες.

Πολλοί από εσάς μπορεί να θεωρείτε ότι είναι δύσκολο να διατηρείς σε καλή κατάσταση ένα ζευγάρι παπούτσια, αλλά έχουμε να σας πούμε ότι δεν είναι ακατόρθωτο, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που αν τα ακολουθήσετε τα δερμάτινα παπούτσια σας θα δείχνουν υπέροχα και φυσικά θα σας κρατήσουν μια ζωή.

Υπάρχουν αρκετοί μέθοδοι γυαλίσματος παπαπουτσιών, η παρακάτω ωστόσο έχει ευνοηθεί από πολλούς άντρες καθώς είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Τι θα χρειαστείς:
  • Βερνίκι παπουτσιών στο χρώμα του ζευγαριού που θέλεις να γυαλίσεις
  • Μια βούρτσα παπουτσιών με τρίχες αλόγου
  • Conditioner
  • Κερί γυαλίσματος
  • Μια παλιά οδοντόβουρτσα
  • Ένα παλιό πανί για σκούπισμα
  • Εφημερίδες, για να μη λερώσεις το χαλί ή το πάτωμα του σπιτιού σου (το βερνίκι παπουτσιών φεύγει πολύ δύσκολα)
Βήμα 1o: Καθαρισμός

Αφού απλώσεις κάτω τα φύλλα της εφημερίδας, βρέξε ελαφρά ένα παλιό πανί και πέρνα με αυτό όλη την επιφάνεια του παπουτσιού, για να φύγουν η σκόνη και η βρωμιά. Αφού τελειώσεις και με τα δύο παπούτσια, άφησε τα 10 με 15 λεπτά να στεγνώσουν.

Βήμα 2ο. Προετοιμασία

Τροφοδότησε το δέρμα των παπουτσιών σου με τις απαραίτητες “θρεπτικές” ουσίες (conditioner) που χρειάζεται, ώστε να παραμένει “ζωντανό” και να μην στεγνώνει.

Βήμα 3ο: Εφάρμοσε το βερνίκι

Βούτηξε τη βούρτσα στο βερνίκι και τρίψε την επιφάνεια του παπουτσιού, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Εάν χρησιμοποιήσεις υγρό βερνίκι, το οποίο συνήθως πωλείται σε μπουκάλι σπρέι με ακροφύσιο, άφησε να βγει μια ποσότητα βερνικιού πάνω στο παπούτσι και με τον ίδιο τρόπο τρίψε με τη βούρτσα σε όλη την επιφάνεια.

Για τα πιο δύσκολα σημεία, όπως εκεί όπου το δέρμα ενώνεται με τη σόλα, μπορείς να κάνεις την ίδια δουλειά με την παλιά σου οδοντόβουρτσα. Πρόσεξε να απλώσεις ίση ποσότητα βερνικιού σε ολόκληρη την επιφάνεια του παπουτσιού για να αποφευχθούν οι διχρωμίες και τα πασαλείμματα. Να θυμάσαι πως όσο λιγότερο βερνίκι χρησιμοποιείς, τόσο πιο εύκολη θα είναι η διαδικασία.

Βήμα 4ο: Γυάλισμα

Αφού σιγουρευτείς ότι το βερνίκι έχει απλωθεί ομοιόμορφα σε και δεν υπάρχουν στάμπες και σταγόνες, πάρε ένα καθαρό ύφασμα και τρίψε την επιφάνεια του παπουτσιού εφαρμόζοντας κερί και κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Γυάλισε τα παπούτσια μέχρι να δείξουν τέλεια στα μάτια σου και άφησε τα να στεγνώσουν πάνω στην εφημερίδα. Εάν δεν μείνεις ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία μέχρι το δέρμα τους να λάμπει σαν καινούργιο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα