«Δεν θα ξεχάσω τη μυρωδιά της καμένης σάρκας» – Συγκλονίζει γιατρός του νοσοκομείου της Λάρισας

04.03.2023 / 9:54
fa 7

Συγκλονιστικά είναι τα όσα περιγράφει ο Κώστας Καρακούσης, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για τις πρώτες στιγμές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει μετά την φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη και τα όσα θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη του. Αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας νοσηλεύονται 7 τραυματίες οι οποίοι επέβαιναν στο τρένο που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.

Ο ένας εξ αυτών είναι στη ΜΕΘ, όπως μας μεταφέρει ο κ. Καρακούσης, «πρόκειται για ένα βαρύ περιστατικό. Την ίδια ώρα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο έχουμε 13 νοσηλευομενους από τους οποίους οι 4 είναι στη ΜΕΘ. Μέχρι στιγμής η κατάσταση των τραυματιών είναι σταθερή, εκτός από κάποιες επιπλοκές που είναι αντιμετωπισιμες».

Μιλωντας στη συνέχεια για εκείνη την νύχτα αναφέρει ότι «το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αν και δεν εφημέρευε την μοιραία βραδιά, άνοιξε σε πλήρη δύναμη, με οργάνωση. Αντιμετωπισαμε 20 τουλάχιστον τραυματίες εκείνη την βραδιά και ακολούθησαν αναγκαστικά και τα μοιραία, οι νεκροί.

Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έχει αντιμετωπίσει πάρα πολλά περιστατικά, τέτοιες καταστροφές. Ήταν δύσκολη εκείνη η βραδιά, τρομαξαμε, ήταν αυτή η μυρωδιά του φρέσκου αίματος και της καμένης σάρκας, που δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό μου. Ήταν πολύ δύσκολο επίσης όταν έρχονταν οι γονείς. Στους γονείς δεν μπορείς να κρυφτείς. Τους κοιτάς στα μάτια και προσπαθείς να τους πεις αυτο που καταλαβαίνουν και εκείνοι, αλλά δυστυχώς τα λόγια δεν μπορούν να το πουν.

Ένα συγκεκριμένο πράγμα που θα μου μείνει είναι αυτό που λέμε όσα φέρνει η στιγμή.. Όταν συζήτησα δηλαδή με κάποιους τραυματίες και μου έλεγαν ότι η σύντροφός τους, πήγε να πάρει έναν καφέ στο κυλικείο και εκείνος παρέμεινε στο 5ο βαγόνι και βγήκε ζωντανός τραυματίας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα