Δείκτης θετικότητας: Ακόμα «τσιμπημένος» αλλά φαίνεται «φως στο τούνελ»

06.04.2021 / 20:50
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
φο 11

Προβληματισμό προκαλούν οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ με τα κρούσματα κορονοϊού να απογειώνονται, οι νεκροί να αυξάνονται και τον δείκτη θετικότητας να παραμένει τσιμπημένος, αλλά διακρίνεται έστω και αχνά ένα «φως στο τούνελ».

Ελπίδα για τον έλεγχο της πανδημίας αποτελούν τα self-tests με τα οποία οι ειδικοί θεωρούν ότι θα παρουσιαστεί με ακρίβεια η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα.

Η χώρα μας νοσεί βαριά και απαιτείται χρόνος ώστε να μπορέσει να πάρει μια μεγάλη ανάσα από την πανδημία. Οι αριθμοί εξακολουθούν να προκαλούν προβληματισμό την ώρα μάλιστα που το σύστημα υγείας καθημερινά δοκιμάζεται με τις καταστάσεις στα νοσοκομεία να είναι πρωτόγνωρες.

Για 32 ημέρες ο δείκτης θετικότητας παραμένει ψηλά δείχνοντας ότι η κατάσταση στη χώρα είναι δύσκολη. Οι αριθμοί, άλλωστε, το επιβεβαιώνουν. Μετά από 75.182 διαγνωστικά τεστ που είναι από τα περισσότερα που έχουν γίνει από την έναρξη της πανδημίας και 4.309 κρούσματα ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται στο 5,73 δείχνοντας όμως τάσεις….προσγείωσης.

Το όριο που έχουν θέσει οι ειδικοί είναι το 4 και φαίνεται πως απαιτείται ακόμα χρόνος για την επιστροφή σε καλύτερες καταστάσεις.

Κάτι τέτοιο άλλωστε φαίνεται και από τον ημερήσιο απολογισμό του ΕΟΔΥ για την πανδημία στη χώρα μας. Το τελευταίο 24ωρο τα κρούσματα ήταν 4.309, οι νεκροί 79 ενώ 751 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι δίνοντας μάχη με τον κορονοϊό.

Η Αττική δεν μπορεί να πάρει ανάσα καταγράφοντας 1883 νέα κρούσματα με το κέντρο της Αθήνας να ασφυκτιά έχοντας  486 μολύνσεις. Βουλιάζει ωστόσο και η Θεσσαλονίκη που μέτρησε 622 κρούσματα, στην  Αχαΐα καταγράφηκαν 135 και στη Λάρισα 108.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα