Δ. Κουτσούμπας: Δώρο στον «Νεολόγο» το συλλεκτικό βιβλίο για τον Θάνο Μικρούτσικο

14.02.2021 / 12:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
PAK_8858

Με ένα συμβολικό δώρο αποχαιρέτησε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, τον εκδότη και τον αρχισυντάκτη του «Νεολόγου», Γιώργο Καραγεωργόπουλο και Φάνη Βγενόπουλο, αντίστοιχα, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του στον Περισσό, για τις ανάγκες της συνέντευξης που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην εφημερίδα.

Το δώρο του κ. Κουτσούμπα ήταν το συλλεκτικό βιβλίο – cd «Θάνος Μικρούτσικος. Καντάτα για τη Μακρόνησο – Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή». 

Η συγκεκριμένη συλλεκτική έκδοση περιλαμβάνει νέα, αναθεωρημένη ηχογράφηση στα δύο έργα που μελοποίησε ο Θάνος Μικρούτσικος το 1976 – «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη», σε ποιητική απόδοση Γιάννη Ρίτσου, και «Καντάτα για τη Μακρόνησο» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου – και είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Το δώρο του Δημήτρη Κουτσούμπα είχε τη σημασία του, μιας και ο Θάνος Μικρούτσικος, ήταν Πατρινός. Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ συνόδευσε τα δώρα με ιδιόχειρες ευχές για δύναμη και υγεία στους δύο εκπροσώπους του «Νεολόγου».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα