Δ. Καλογερόπουλος: «Στην αντιπολίτευση θέλουν να αποφασίζουν, μα άλλος να έχει την ευθύνη!»

30.12.2020 / 16:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
kalogeropoulos (1)

Από το γραφείο του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, δίνεται στη δημοσιότητα η ακόλουθη δήλωση:

 «Με ικανοποίηση η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αιγιαλείας, διαπίστωσε ότι στην τελευταία πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρευρέθηκαν και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, επανερχόμενοι στην κανονικότητα, ως όφειλαν. Με έκπληξη όμως διαπιστώσαμε ότι ήρθαν με σκοπό να εντάξουν ως …φορείς αριθμητικής υπεροχής, το θέμα για μείωση τελών για το έτος 2020, δηλαδή 3 (!) μέρες προ της παρέλευσης του έτους, χωρίς εισήγηση (κατατέθηκε κατά την ώρα της συνεδρίασης), χωρίς στοιχεία, χωρίς να το γνωρίζει η Διοίκηση του Δήμου και φυσικά αμφιβόλου νομιμότητας. Σε σχετική παρατήρηση μάλιστα, εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι το θέμα τελεί υπό την συγκατάθεση προσωπικά του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Φυσικά γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι όλα αυτά έγιναν χάριν εντυπωσιασμού και λαϊκισμού.

 Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σε πρόταση της Δημοτικής Αρχής για μεταστέγαση κλιμακίου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, που συνοδευόταν από έκθεση επικινδύνου οικοδομής του κτιρίου όπου σήμερα στεγάζεται αλλά και από σχετικά έγγραφα της Περιφέρειας περί ανάγκης άμεσης εκκένωσης του ακατάλληλου κτιρίου, η αντιπολίτευση ψήφισε αρνητικά στη μεταφορά σε ένα εκ των κτιρίων της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου, κατάλληλο και ασφαλές σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία, παρά την αγωνιώδη εισήγηση του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου για τη ζωή και ασφάλεια των εργαζομένων. Έγινε όμως αναφορά περί προτεραιότητας χρήσης του εν λόγω κατάλληλου κτιρίου της Χαρτοποιίας από …Αθλητικό Σύλλογο!

 Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική μας Αρχή «έτρεξε» όλες τις ενέργειες ώστε να επιστραφεί το ακίνητο της Χαρτοποιίας στον Δήμο Αιγιαλείας από το πρώην ΤΕΙ και νυν Πανεπιστήμιο Πατρών, μιας και 20 χρόνια παρέμενε αναξιοποίητο από το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Εμείς σκοπεύουμε να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο και κυρίως αναπτυξιακό τρόπο.

 Είναι τόσα χρόνια εγκαταλελειμμένος ο χώρος με τα κτίριά του και τώρα θυμήθηκαν να ευαισθητοποιηθούν όλοι για την αξιοποίησή της, χωρίς να έχουν κάνει τίποτα γι’ αυτό!

Εμείς ήρθαμε για να νοικοκυρέψουμε το Δήμο και όχι να του προσθέσουμε άλλες δαπάνες. Έχουμε κατάλληλους δημοτικούς χώρους για χρήση όπου χρειάζεται, για να μην πληρώνουμε πλουσιοπάροχα ενοίκια, όπως τόσα χρόνια συνηθιζόταν.

 Η δημοτική μας αρχή, επειδή ενεργεί σε όλα με υπευθυνότητα, πόσω μάλλον σε αυτό το θέμα μιας και τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των εργαζομένων του Δήμου, έχοντας πάρει και σχετικές εντολές, θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισης του ζητήματος, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες.»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα