Παρασκευή, 27.05.2022, 12:12 μμ

Clean Up the Med 2022: Εθελοντικός καθαρισμός της Πλάζ

12.05.2022 / 23:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 47

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο GoetheZentrum Πάτρας και το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας (Oceanus-Lab) του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, συμμετέχουν στη δράση «Clean Up the Med 2022», διοργανώνοντας εθελοντικό καθαρισμό της ακτής και καταγραφή των απορριμμάτων στην περιοχή της Πλάζ, το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στις 9:00 πμ.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΟΙΚΙΠΑ και του ινστιτούτου Goethe-Zentrum Πάτρας θα συναντηθούν στην είσοδο της Πλάζ στις 9:00 πμ και μέχρι τις 11:30πμ  θα πραγματοποιήσουν εθελοντικό καθαρισμό και καταγραφή των απορριμμάτων της παραλιακής ζώνης με τη συνδρομή του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών που διαθέτει εμπειρία πολλών ετών στη μελέτη των θαλασσίων απορριμμάτων (marine litter).

Οι διοργανωτές καλούν τους κατοίκους της πόλης και τους άλλους τοπικούς φορείς να υποστηρίξουν τη δράση Clean Up the Med 2022 στην παραλία της Πλαζ της Πάτρας δίπλα στην αξιόλογη περιοχή του Έλους της Αγυιάς.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  

Επιλέγουμε

• Παγούρι με νερό (όχι πλαστικό μπουκάλι) και κάποιο σνακ

• Άνετα ρούχα, καπέλο και κλειστά παπούτσια (όχι σαγιονάρες ή πέδιλα γιατί υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού)

• Μάσκα, γάντια και αντισηπτικό

Οργάνωση δράσης

  • Άφιξη 9:00 πμ στο χώρο μπροστά από την  είσοδο της Πλάζ
  • Δημιουργία ομάδων 5-7 ατόμων. Ένα άτομο κρατάει το Δελτίο Καταγραφής Απορριμμάτων, ενώ θα κρατάμε 2 σακούλες (κατά προτίμηση τσουβάλια) ανά ομάδα για να διαχωρίζουμε τα απορρίμματα σε κοινά και ανακυκλώσιμα.
  • Ορθή καταγραφή απορριμμάτων (ποσότητα, είδη, προέλευση) ώστε να βοηθήσουμε στην επιστημονική μελέτη του προβλήματος, καθώς επεξεργάζονται από το Εργαστήριο  Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και προωθούνται στους αρμόδιους διεθνείς φορείς για περαιτέρω αξιοποίηση συμβάλλοντας έτσι στην παγκόσμια επιστημονική μελέτη.
  • Αναμνηστικές φωτογραφίες

Δίνουμε μεγάλη προσοχή στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας. Δεν πιάνουμε αντικείμενα με γυμνά χέρια. Δεν συλλέγουμε απορρίμματα που είναι άγνωστα ή αιχμηρά και μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα