Χρηστίδης: Η ενίσχυση του ΕΣΥ έμεινε στο χειροκρότημα

27.08.2021 / 16:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
paulos-xristidis-kostoumi

«Το Κίνημα Αλλαγής, που βγήκε μπροστά για την προστασία της Δημόσιας Υγείας με δική του καμπάνια, επισημαίνει ξανά την ανάγκη εμβολιασμού, ως μια πράξη ατομικής και συλλογικής ευθύνης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς», ανέφερε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής σε συνέντευξή του στο Ρ/Φ Παραπολιτικά.

O κ. Χρηστίδης υπενθύμισε ότι από τον περασμένο Μάρτιο η Φώφη Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής είχαν βγει και είπαν: «ΝΑΙ στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και για τους υγειονομικούς και για τους μαχητές της πρώτης γραμμής στον τουρισμό και στον επισιτισμό. Τότε ο κ. Μητσοτάκης έλεγε να τα δούμε όλα αυτά από Σεπτέμβριο, αναγκάστηκε από τις εξελίξεις να τα δει πολύ νωρίτερα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ επέκρινε έντονα την κυβέρνηση επειδή δεν έχει προχωρήσει, όπως σημείωσε, στην ενίσχυση του ΕΣΥ. «Η ενίσχυση και θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι άμεσης προτεραιότητας και η κυβέρνηση πρέπει να δράσει τώρα, πριν επιβαρυνθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν θα έχουμε επιλογές», τόνισε.

Ο κ. Χρηστίδης μίλησε για  συνεχή πολυγλωσσία της Κυβέρνησης της ΝΔ και η παταγώδη αποτυχία της να συγκροτήσει μία στοχευμένη εμβολιαστική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που είχαν ως συνέπεια να μη δημιουργηθεί το αναγκαίο «τείχος ανοσίας». «Οι εξαγγελίες της θα κριθούν στην πράξη, από την ύπαρξη και λειτουργία ενός αποτελεσματικού προγράμματος ελέγχων από τους αρμόδιους μηχανισμούς του κράτους, που ωστόσο μέχρι τώρα -και ιδιαίτερα στους θερινούς μήνες- δεν υπήρξε», υπογράμμισε.

Καταλόγισε ευθύνες στη κυβέρνηση για κακή διαχείριση στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών όπου υποστήριξε ότι «ως το τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα καταθέσαμε πριν από λίγο καιρό, μια ολοκληρωμένη πρόταση για τον κλιματικό νόμο, με προτάσεις αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης. Τι έκανε η ΝΔ; τίποτα. Αντίθετα, ακόμα και το νόμο για τη διάρθρωση της πολιτικής προστασίας, τον ανέστειλε».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα