Χρ. Αλεξοπούλου για τη Meta, τη μητρική του facebook, στην Πάτρα: “Καλωσορίζουμε κάθε νέα επένδυση”

31.03.2023 / 14:51
Αλεξοπούλου Βουλή

Η εταιρεία Meta, μητρική του Facebook, παγκόσμιου πρωτοπόρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με περίπου 3 δισεκατομμύρια χρήστες, ανακοίνωσε τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας (Innovation Hub) στην Πάτρα, το οποίο θα απασχολεί τριάντα πέντε νέους επιστήμονες.

Η ενέργεια αυτή έρχεται ως συνέχεια της εξαγοράς της πατρινής νεοφυούς επιχείρησης (startup) υψηλής τεχνολογίας ήχου Accusonus πριν από ένα χρόνο. Ακολουθεί, επίσης, την απόφαση ενός άλλου παγκόσμιου κολοσσού, της Google, να δημιουργήσει, σε συνεργασία με την Deloitte, Κέντρο Αριστείας (Center of Excellence) στην Πάτρα, μέσω του οποίου θα προωθείται η ανάπτυξη εφαρμογών Tεχνητής Nοημοσύνης (Artificial Intelligence, ΑΙ) που θα στοχεύουν στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την πρωτοβουλία αυτή του Facebook εξέφρασε η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ σημαντικό για την Αχαΐα να υποδέχεται, ως μόνιμους κατοίκους, διεθνώς καταξιωμένα επιχειρηματικά ονόματα – είτε αυτόνομα, είτε κατόπιν εξαγοράς τοπικών εταιρειών.

 Το θετικό αντίκτυπο τέτοιων επενδύσεων είναι πολύ μεγαλύτερο από τις δεκάδες ή εκατοντάδες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται άμεσα. Είναι πολύ μεγαλύτερο, επειδή ενισχύει σημαντικά την προσπάθεια που καταβάλλουμε  όσοι θέλουμε να φέρουμε επενδύσεις και καλές δουλειές στον νομό μας – μια προσπάθεια καθόλου εύκολη, όπως μπορώ να διαβεβαιώσω έχοντας αφιερώσει μεγάλο μέρος της πρώτης κοινοβουλευτικής μου θητείας στην ευόδωσή της.

Ανταγωνιζόμαστε, με την καλή έννοια της ευγενούς άμιλλας, άλλες περιοχές της πατρίδας μας που τα έχουν καταφέρει καλύτερα στον τομέα αυτό, όπως επίσης και άλλες χώρες της γεωγραφικής μας γειτονιάς. Πολύτιμοι σύμμαχοί μας σε αυτόν τον συνεχή και δύσκολο, αλλά ωραίο αγώνα, είναι το θετικό επενδυτικό κλίμα που έχει αναπτύξει σε όλη την Ελλάδα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό του νομού μας, η ακαδημαϊκή και ερευνητική μας κοινότητα που πρωτοπορούν πανελλαδικά, καθώς και η ιδιωτική πρωτοβουλία, με τις καθιερωμένες εταιρείες κάθε κλάδου, αλλά και με τις νεοφυείς επιχειρήσεις, μέσα από τις οποίες διοχετεύουν τη δημιουργικότητά τους στην αγορά οι νέες και οι νέοι μας.

Θέλω να συγχαρώ, προσωπικά και για άλλη μια φορά, τους ιδρυτές της Accusonus και τους συνεργάτες τους, που πέτυχαν από το μηδέν να φτιάξουν μια καινοτόμα επιχείρηση μεγάλης οικονομικής αποτίμησης.

Τους ευχαριστώ τόσο για την προστιθέμενη αξία που προσφέρουν στην Αχαΐα, όσο και για το ότι με την επιτυχία τους διευκολύνουν το έργο μου και το όραμα που έχω να συμβάλλω στη διευκόλυνση της προσέλκυσης τέτοιων επενδύσεων, αλλά και της ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας, όπως και κάθε μορφής υγιούς επιχειρηματικότητας, στον τόπο μας», κατέληξε η κυρία Αλεξοπούλου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα