Χάπι κατά του κορονοϊού από τη Pfizer ίσως και μέσα στο 2021!

28.04.2021 / 14:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
BOURLA-2

Ότι η Pfizer ετοίμαζε ένα νέο φάρμακο κατά του κορονοϊού, ένα χάπι, το γνωρίζαμε. Ότι αυτό μπορεί να είναι έτοιμο ακόμη και έως το τέλος του 2021 το αποκάλυψε ο επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο επικεφαλής της Pfizer μιλώντας την Τρίτη (28.04.2021) στο CNBC αποκάλυψε ότι το χάπι κατά του κορονοϊού όχι μόνο μπορεί να είναι έτοιμο πριν το τέλος του χρόνου αλλά θα μπορεί κανείς να το λαμβάνει όταν του εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα της COVID-19.

«Αν όλα εξελιχθούν καλά, ελπίζω μέχρι το τέλος του έτους» ήταν η απάντησή του στο ερώτημα πότε κρίνει πως θα έχει ολοκληρωθεί η φάση 3 της κλινικής δοκιμής. Σημειώνεται ότι η εταιρία κάνει ήδη δοκιμές σε ενήλικες στις ΗΠΑ και το Βέλγιο, οι οποίοι λαμβάνουν το χάπι κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον Άλμπερτ Μπουρλά, η νέα αντιική θεραπεία που ετοιμάζει η Pfizer αναμένεται να είναι αποτελεσματική και κατά των μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της Pfizer, δοκιμές γίνονται σε δυο αντιικά φάρμακα. Το ένα χορηγείται ενδοφλέβια και το δεύτερο από το στόμα. Αλλά μεγαλύτερο βάρος δίνεται στο δεύτερο γιατί «παρέχει πολλά πλεονεκτήματα», με κυριότερο ότι δεν απαιτεί ο ασθενής να πάει στο νοσοκομείο για τη λήψη θεραπείας.

Κατά τον Άλμπερτ Μπουρλά, το χάπι κατά του κορονοϊού θα αλλάξει τα δεδομένα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα