Χαλκίδα: «Έδωσα 5.000 ευρώ, είπα και ευχαριστώ», λέει θύμα του κυκλώματος

25.05.2024 / 10:41
eforiakoi-kikloma-xalkida.jpg

Νέα στοιχεία για το κύκλωμα των εφοριακών στη Χαλκίδα που εκβίαζε επιχειρηματίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με πρωταγωνίστρια την προϊσταμένη της ΔΟΥ.

Τόσο η ίδια όσο και ακόμη μία υπάλληλος κρίθηκαν προφυλακιστέες χθες, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας τους, ενώ άλλα πέντε μέλη αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους.

«Της έδωσα 5.000 ευρώ, της είπα και ευχαριστώ»
Επιχειρηματίας που κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση στις Αρχές φέρεται να είπε ότι «μου ζήτησε (σ.σ.: μια υπάλληλος της ΔΟΥ) τα χρήματα να της τα δώσω εκείνη τη στιγμή», περιγράφοντας το πώς κατέβαλλε χρηματικά ποσά για να «ξεμπλοκάρει» την επιστροφή φόρου, καθοδηγούμενος από το κύκλωμα των εφοριακών.

«Πήγα στην τράπεζα, έβγαλα τα χρήματα και επέστρεψα στη ΔΟΥ Χαλκίδας, όπου συνάντησα την υπεύθυνη φορολογικής ενημερότητας στο γραφείο της και πάλι. Της έδωσα τα χρήματα (5.000 ευρώ), τα έβαλε σε έναν φάκελο, τον οποίο φάκελο μετά τον έβαλε σε ένα ντοσιέ και μαζί πήγαμε στη διευθύντρια προκειμένου, όπως μου δήλωσε, να την ευχαριστήσω. Εκεί ακούμπησε το ντοσιέ με τα χρήματα στο γραφείο της διευθύντριας, λέγοντάς της ότι “ο κύριος Ζ. θέλει να σας ευχαριστήσει”, ενώ ταυτόχρονα μου ανέφερε χαρακτηριστικά “πες ευχαριστώ στη διευθύντρια”, κάτι το οποίο έκανα καθώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή», είπε ο επιχειρηματίας.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα