Μπρίτνει Σπίαρς, Τζιμ Κάρεϊ, Κάιλι Τζένερ και άλλα αστέρια του Χόλιγουντ πουλάνε τις επαύλεις τους λόγω φόρου «φωτιά»

28.03.2023 / 14:03
37aa56b0-382f-11ea-8a5f-618b077ba0f4

Οι υψηλοί φόροι στα ακίνητα φαίνεται πως «χτύπησαν» ακόμα και τα αστέρια του Χόλιγουντ, καθώς πολλοί βιάζονται να πουλήσουν τα πολυτελή σπίτια που έχουν στο Λος Άντζελες πριν από την 1η Απριλίου. Και μεταξύ αυτών που σπεύδουν να βρουν αγοραστές, είναι οι Μπρίτνει Σπίαρς, Τζιμ Κάρεϊ, Κάιλι Τζένερ και Μαρκ Γουόλμπεργκ.

Από την 1η Απριλίου, όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, θα τεθεί σε ισχύ ένας νέος «φόρος για τις επαύλεις» του Λος Άντζελες. Ο φόρος, που ονομάζεται Measure ULA, θα απαιτήσει από τους πωλητές ακινήτων άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων να πληρώσουν φόρο μεταβίβασης 4%. Θα απαιτεί επίσης από τις πωλήσεις άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων να πληρώνουν φόρο 5,5% με όλα τα κεφάλαια που συγκεντρώνονται να προορίζονται για δημόσιες κατοικίες. Για αυτό και Μπρίτνει Σπίαρς, Τζιμ Κάρεϊ, Κάιλι Τζένερ και Μαρκ Γουόλμπεργκ πουλάνε άρον άρον τις επαύλεις τους.

Το σπίτι τoυ Τζιμ Κάρεϊ το οποίο εκτείνεται σε 12.700 τετραγωνικά πόδια, βγήκε στην αγορά τον Φεβρουάριο για 29 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η Μπρίτνεϊ Σπίαρς φέρεται να πουλάει τη βίλα της στο Καλαμπάσας για 12 εκατομμύρια δολάρια, μόλις έξι μήνες αφότου το αγόρασαν η ίδια και ο σύζυγός της Σαμ Ασγκάρι. Τον Οκτώβριο αναφέρθηκε για πρώτη φορά ότι η Κάιλι Τζένερ έβαλε προς πώληση το σπίτι της στο Μπέβερλι Χιλς, το οποίο έχει μαζί με τον σύντροφό της Τράβις Σκοτ, για περισσότερα από 33 εκατομμύρια δολάρια. Ο Mαρκ Γουόλμπεργκ έβγαλε στην αγορά την έπαυλή του στο Μπέβερλι Χιλς τον περασμένο Απρίλιο, πολύ πριν την εισαγωγή του μέτρου. Ωστόσο, μείωσε τη ζητούμενη τιμή από 87,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε 79,5 εκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο και τελικά βρήκε αγοραστή τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Η πόλη του Λος Άντζελες στοχεύει να συγκεντρώσει έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια από αυτές τις πωλήσεις σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη κρίση των αστέγων. Ο Tάιρον Μακίλεν, ένας μεσίτης από το πρακτορείο πολυτελείας Official, είπε στους New York Times ότι το Measure ULA «δημιούργησε μια φρενίτιδα, με τους ανθρώπους να προσπαθούν να φθάσουν την ημερομηνία της 1ης Απριλίου και πολλές ευκαιρίες για τους αγοραστές». Ένας άλλος μεσίτης, ο Τζος Άλτμαν είπε στην The Telegraph: «Βλέπω να γίνονται συμφωνίες που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαν γίνει».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα