Brevet 2021: Οι ποδηλατικοί αγώνες που θα διασχίσουν χωριά της Δυτικής Ελλάδας

21.05.2021 / 15:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
podilates

Αγώνες brevet τι είναι οι ποδηλατικοί αγώνες που θα περάσουν την Κυριακή από χωριά του Μεσολογγίου, του Θέρμου και του Αγρινίου. Δείτε τι αναφέρει ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Μεσολογγίου Σ.Φαράντος για τη διοργάνωση.

Μετά την πρώτη επιτυχημένη διοργάνωση αγώνων brevet στην περιοχή από τον Σύλλογο Ποδηλατών Μεσολογγίου το 2019 και μετά την «παύση» λόγω covid-19 του 2020, διοργανώνεται και πάλι ο αγώνας την Κυριακή! Ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν 200χλμ εντός 13,5 ωρών για να εξασφαλίσουν το μετάλλιο brevet και τα πιστοποιητικά συμμετοχής στον αγώνα αυτό, ο οποίος έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και δικαίως θεωρείται από τους καλύτερους ποδηλατικούς αγώνες.

Ο ποδηλατικός σύλλογος Μεσολογγίου ανέλαβε να διοργανώνει αγώνες brevet στην περιοχή με διττό σκοπό! «Ο στόχος και ο σκοπός του αγώνα είναι να προβάλουμε την χρήση του ποδηλάτου όχι μόνο ως εργαλείο άθλησης, αλλά εργαλείο που μπορούμε να χρησιμοποιούμε καθημερινά ακόμη και να μεταβαίνουμε στη δουλειά μας, να εντάξουμε το ποδήλατο στην καθημερινότητά μας, να γίνει κομμάτι μας, όπως επίσης να προβάλλουμε τα χωριά μας και το φυσικό κάλλος της περιοχή μας. Οι φίλοι ποδηλάτες, θέλουμε να κάνουν παράλληλα και τουρισμό, εκτός από το να συμμετάσχουν στον αγώνα brevet» δήλωσε ο Πρόεδρος του ποδηλατικού συλλόγου Μεσολογγίου Σωτήρης Φαράντος, συμπληρώνοντας: «ενδεχομένως οι ποδηλάτες του αγώνα δεν θα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις περιοχές αυτές αν δεν συμμετείχαν στον αγώνα, ενώ μέσα απ’ αυτούς οι ομορφιές του τόπου μας θα διαδοθούν και σε άλλους συνανθρώπους μας σε διάφορα σημεία της Ελλάδας».

Οι αγώνες brevet, σύμφωνα με τον κ. Φαράντο, έχουν ξεκινήσει από την Γαλλία και πρόκειται για αγώνες ανταγωνιστικού χαρακτήρα! Η ελάχιστη διαδρομή που μπορεί να ενταχθεί σε έναν τέτοιο αγώνα είναι της απόστασης των 200χλμ, ενώ υπάρχουν διοργανώσεις brevet που φτάνουν τα .1000χλμ και η «κορύφωση» των διοργανώσεων τέτοιοι είδους (brevet) γίνεται κάθε 4 χρόνια στο Παρίσι με τον αγώνα των 1.200χλμ!

«Ο κάθε αθλητής – ποδηλάτης που συμμετέχει σε αγώνα brevet παίρνει το ίδιο μετάλλιο, αρκεί να τελειώσει την διαδρομή των 200χλμ.εντός του χρονικού πλαισίου, που είναι 13,5 ώρες! Ο φετινός αγώνας brevet που διοργανώνει ο Ποδηλατικός Σύλλογος Μεσολογγίου είναι αφιερωμένος στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821! Η διαδρομή που θα κληθούν να κάνουν οι ποδηλάτες για να λάβουν το μετάλλιο brevet είναι Μεσολόγγι, Ευηνοχώρι, Αράκυνθος, Κάτω και Άνω Κουδούνι, Καρύτσα, Κλίμα, Κεράσοβο, Κάτω Μακρυνού, Θέρμο, Αγία Σοφία, Μυρτιά, Παντάνασσα, Παραβόλα, Καινούργιο, Παναιτώλιο, Αγία Ελεούσα, Κλεισορεύματα, Λυσιμαχεία, Αγγελόκαστο, Καλύβια, Γουριώτισσα, Ρίγανη, Παλαιομάνινα, Στρογγυλοβούνι, Παντάλοφο, Λεσίνι, Κατοχί, Νεοχώρι, Αιτωλικό και τέλος στο Μεσολόγγι, στην πλατεία της πόλης όπου ξεκινά και τελειώνει ο αγώνας» αναφέρει ο κ. Φαράντος.

Μέχρι και την Πέμπτη υπήρχαν 110 συμμετοχές από ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα, όπως λ.χ. από την Αθήνα, την Κρήτη, τον Βόλο, την Πάτρα, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και πολλές άλλες ελληνικές πόλεις!

Ο Πρόεδρος του ποδηλατικού συλλόγου Μεσολογγίου μιλώντας για την διοργάνωση brevet Μεσολογγίου τόνισε: «η πρώτη διοργάνωση brevet στην περιοχή πραγματοποιήθηκε από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Μεσολογγίου το 2019 όπου υπήρξε πολύ μεγάλη επιτυχία και αποδοχή και γι’αυτό αποφασίστηκε να διοργανωθεί και πάλι φέτος, καθώς πέρσι οι συνθήκες με τον κορονοϊό δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί ο αγώνας. Η εκκίνηση λόγω covid-19 δεν θα είναι ομαδική, αλλά με την αναχώρησή του ο εκάστοτε ποδηλάτης θα «σφραγίζει» τον χρόνο του, ώστε να τηρηθούν και οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την τήρηση του χρόνου. Στους αγώνες αυτούς ο κάθε ποδηλάτης που συμμετέχει υπογράφει πως θα αντιμετωπίσει μόνος του κάθε πιθανό πρόβλημα που μπορεί να ανακύψει, είτε είναι τεχνικό, είτε υγείας, είτε αδυναμίας να συνεχίσει κλπ, ωστόσο η διοργανωτική επιτροπή έχει φροντίσει να καλύψει τέτοιες περιπτώσεις με την ανάλογη στήριξη προς τους ποδηλάτες».

Εφημερίδα Συνείδηση

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα