«Μπλόκαρε» το Φωτοβολταϊκό Πάρκο στη Λακκόπετρα

05.03.2021 / 10:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Χωρίς τίτλο

Πιθανολογούμενο «πρόβλημα» νομικής φύσεως, από πλευράς Δήμου Δυτικής Αχαΐας και Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Δυμαίων, πηγαίνει χρονικά πίσω την κοινή πρωτοβουλία τους να προταθεί στο υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση η κατασκευή και λειτουργία «Φωτοβολταϊκού Πάρκου» ισχύος έως 1 MW σε παραχωρηθείσα – από την Τοπική Κοινότητας Λακκόπετρας – έκταση στη θέση «Αγραπδιά».

Ασχέτως του εάν ο Δήμος ανακοίνωσε επισήμως την προώθηση του ενεργειακού έργου στο Πρόγραμμα «Τρίτσης», η μεταφορά του ακινήτου (9.800 τ.μ.) στη ΔΕΥΑΔ για 30 χρόνια χρήσης, εξετάζεται αν είναι συμβατή με την κείμενη νομοθεσία.

Την έγκριση του έργου μπλόκαρε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Ηλίας Καμπέρος, που έβαλε θέμα νομιμότητας της μεταβίβασης του δημοτικού οικοπέδου στη ΔΕΥΑΔ ως επιχείρησης, με βάση νόμο του 2017. Η περέμβασή του έκανε τον αρχηγό της ελάσσονος αντιπολίτευσης (δικηγόρο) Αγγελο Στεργιόπουλο να κρατήσει και αυτός νομικές επιφυλάξεις και τελικά να αναγκαστεί η δημοτική αρχή σε ολιγοήμερη υπαναχώρηση και να μην πάρει εν τέλει το «πράσινο φως» από το ΔΣ, κάτι που πάει να την επόμενη συνεδρίασή του.

e-dytikiachaia.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα