Μπαίνει λουκέτο στον αθλητισμό της χώρας;

30.10.2020 / 16:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
koronoios-pou-mpainei-prosorino-louketo

Μέτρα εισηγούνται οι ειδικοί για τον αθλητισμό. Συγκεκριμένα προτείνουν να μη διεξάγονται αθλητικές διοργανώσεις ερασιτεχνικές αλλά και άλλες που αφορούν συλλόγους και σχολεία, ενώ αναμένεται να συνεχίσουν κανονικά οι αθλητικές εκδηλώσεις της Α’ εθνικής αλλά και τους επαγγελματικού αθλητισμού όπου ούτως ή άλλως τηρούνται αυστηρά μέτρα προστασίας με τεστ και χωρίς φιλάθλους.

Οι λοιμωξιολόγοι φέρονται να εισηγούνται την καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους ακόμη και στις πράσινες περιοχές.

ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Τις αποφάσεις καλείται να τις πάρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη στιγμή που έχει ξεφύγει ο αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα. Μάλιστα δεν αποκλείεται να επηρεαστεί και η διεξαγωγή των ομαδικών αθλημάτων.
Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων ανάμεσα στα μέτρα που έχει εισηγηθεί προτείνει και την αναστολή των ομαδικών πρωταθλημάτων για ένα μήνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι αυτός που θα πάρει την οριστική απόφαση την Παρασκευή.
Βέβαια, υπάρχει περίπτωση να ληφθεί μια τέτοια απόφαση, με τη διεξαγωγή της Super League να έχει ίσως ένα μικρό παράθυρο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εγχώρια λίγκα μπορεί να εγγυηθεί τη διενέργεια τεστ από το σύνολο των συμμετεχουσών ομάδων, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει σε άλλα αθλήματα και κυρίως ερασιτεχνικά. Ίσως λοιπόν εκεί να υπάρξει μια δεύτερη σκέψη τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο.
Επιπλέον η Ελλάδα ακολουθεί «μοντέλο Γαλλίας» στα θέματα του κορωνοϊού και πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι το γαλλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου διεξάγεται κανονικά παρά τα μέτρα που πάρθηκαν.
Τίποτα όμως δεν είναι δεδομένο, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παίρνει τις αποφάσεις μετά τις όποιες εισηγήσεις.

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Τη διακοπή των ερασιτεχνικών αθλητικών διοργανώσεων θα εισηγηθούν οι ειδικοί στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με το ethnos.gr. Συγκεκριμένα θα προτείνουν να μη διεξάγονται αθλητικές διοργανώσεις ερασιτεχνικές, αλλά και άλλες που αφορούν συλλόγους και σχολεία, ενώ θα επιτρέπονται κανονικά – επισημαίνουν πληροφορίες του ethnos.gr- οι εκδηλώσεις της Super League 1, αλλά και τους επαγγελματικού αθλητισμού όπου ούτως ή άλλως τηρούνται αυστηρά μέτρα προστασίας με τεστ και χωρίς φιλάθλους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα