Αυγέρη: Προκαλεί απορία η στάση των 11 στο ν/σ για τους servicers

06.12.2023 / 8:15
avgeri-768x478-1

«Προκαλεί απορία η στάση τους» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη αναφερόμενη στην στάση των βουλευτών της «Νέας Αριστεράς» στο νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια.

«Κάθε μέρα που περνά θα φαίνεται ποιοι πραγματικά κάνουν πολιτική δουλειά και τι εννοούν, ποιοι πραγματικά αντιμετωπίζουν την κατάσταση με πολιτικούς όρους και ποιοι πραγματικά θέλουν να χάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ανέφερε η Δώρα Αυγέρη, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αυτός είναι ο στόχος του» προσέθεσε και σημείωσε: «Τι σημαίνει να είναι κάποιος ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία; Να είναι με τον κόσμο, με τον λαό και με τα προβλήματά του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για τη στάση των αποχωρησάντων βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με το νομοσχέδιο για τους servicers, απάντησε: «Σε αυτό καλούνται να απαντήσουν οι 11, μάλλον οι 10, γιατί ο ένας εξ αυτών των βουλευτών δεν ψήφισε καταφατικά υπέρ αυτών των διατάξεων. Οι απορίες παραμένουν. Δεν έχει γίνει νομίζω ξεκάθαρο στον κόσμο γιατί κράτησαν αυτή τη στάση. Και είναι χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες, τα νοικοκυριά και οι επιχειρηματίες που αφορά το εν λόγω νομοθέτημα. Προκαλεί απορία η στάση τους. Γιατί πώς λες ότι καταψηφίζεις επί της αρχής ένα νομοσχέδιο και μετά ψηφίζεις “παρών” σε διατάξεις αντίθετες με την ευρωπαϊκή οδηγία για μέτρα προστασίας της α’ κατοικίας και των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο;».

Αφού ανέφερε ότι « κυβέρνηση έκανε service στους servicers» σημείωσε: «O ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ήταν ξεκάθαρος και κατηγορηματικός. “Όχι” επί της αρχής, “όχι”-καταψηφίζουμε και τις επιμέρους διατάξεις. Διατάξεις που σημειωτέον καταψήφισε η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης, και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση τους 10 βουλευτές».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα