Άραξος – Τουρισμός: Ετοιμάζεται φέτος για απογείωση – Έρχονται μόνιμες πτήσεις από Ισραήλ και Ιταλία

30.03.2023 / 20:34
fa 12

Με ούριο άνεμο και αισιοδοξία ξεκινάει η καλοκαιρινή σεζόν για το αεροδρόμιο του Αράξου, με την πρώτη άφιξη να έρχεται στις 5 Μάιου από την Γερμανία και συγκεκριμένα από την Φρανκούφουρτη, από το Ανόβερο και από το Ντίσελντορφ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αερολιμενάρχης του πολιτικού αεροδρομίου του Αράξου, Γιώργος Γκουβίτσας, στον Max Fm και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη, φέτος ο Άραξος που αποτελεί και τον βασικό τροφοδότη του τουρισμού για την Αχαΐα και την Ηλεία, αναμένεται να καλύψει σε μεγάλο βαθμό το έδαφος που χάθηκε στα χρόνια της πανδημίας.

«Ευελπιστούμε να ξεπεράσουμε  μέχρι το τέλος της σεζόν τους 150.000 και να αγγίξουμε τους 160.000, δηλαδή πάνω από 50.000 περισσότερους από τους 102.000 που έφτασε ο δείκτης της επιβατικής κίνησης το καλοκαίρι του ‘21».

Το σημαντικό είναι όπως εξήγησε ο ίδιος οι μόνιμες συνδέσεις που θα έχει φέτος με συγκεκριμένες αγορές που το περασμένο καλοκαίρι δεν υπήρχαν. Πιο συγκεκριμένα ο Άραξος θα έχει δύο πτήσεις την εβδομάδα από το Τελ Αβίβ με 186 επιβάτες η κάθε μία (κάθε Πέμπτη και Κυριακή), μια πτήση από το Μπέργκαμο της Ιταλίας (κάθε Παρασκευή) και μία πτήση από Ρουμανία (κάθε Τρίτη).

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Γκουβίτσας, υπάρχουν πιθανότητες κατά τη διάρκεια της σεζόν να γίνουν και μόνιμες πτήσεις από την Γαλλία. «Έχει γίνει σημαντική προσπάθεια από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και από όλους τους εμπλεκόμενους να καλυφτεί το κενό του 24% που άφησαν οι αγορές της Ρωσία και της Λευκορωσίας οι οποίες και φέτος από τη στιγμή που ο πόλεμος συνεχίζεται θα απουσιάσουν» τόνισε.

Σταθερές με ανοδικές τάσεις θα είναι οι αφίξεις από την Γερμανία (ο πιο καλύτερος πελάτης του αεροδρομίου όλα αυτά τα χρόνια), από το Βέλγιο και την Αυστρία, ενώ αυξημένη θα είναι η προσέλευση φέτος από Πολωνούς, Τσέχους και Σλοβάκους.

Ταυτόχρονα θα υπάρξουν και περισσότερες πτήσεις από τις χώρες της Βαλτικής. Όλα λοιπόν δείχνουν «ούριο» άνεμο, ωστόσο, όπως ο ίδιος τόνισε χρειάζεται να γίνουν άμεσα κάποια έργα βελτίωσης στην αισθητική και στην λειτουργικότητα του αεροδρομίου από τη στιγμή μάλιστα που ο όγκος της επισκεψιμότητας θα είναι μεγάλος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα