Αρ. Τζουβελέκης – Ευελπιστεί σε πτώση των κρουσμάτων κατά 40% έως το Πάσχα

01.04.2021 / 22:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
το 16

Σταθεροποίηση των κρουσμάτων που αρχίζει βαθμιαία να αποτυπώνεται και θα αρχίζει να διαφαίνεται από τις 9 Απριλίου έως και το Πάσχα διαβλέπει ο Αν. Καθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής και υπεύθυνος της 2ης Κλινικής COVID του ΠΓΝΠ, Αργύρης Τζουβελέκης.

Ο κ. Τζουβελέκης ευελπιστεί ότι έως το Πάσχα λαμβάνοντας υπ‘όψιν και τις εκτιμήσεις του Υπ. Υγείας ότι θα υπάρξει μείωση του αριθμού των κρουσμάτων κατά 40% .

«Είναι επισφαλής η κάθε περαιτέρω πρόβλεψη γιατί υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανατρέψουν τις προβλέψεις με βάση τα στατιστικά στοιχεία της παρούσας χρονικής στιγμής.

Όμως επί τη βάσει των εκτιμήσεων του Υπ. Υγείας οι οποίες συμπεριλαμβάνουν ότι έως το Πάσχα θα έχει εμβολιασθεί 2 εκατ. άτομα είναι πιθανόν να έχουμε αυτή την ευοίωνη εξέλιξη».

Παράλληλα ο ίδιος μέσα όπως τονίζει, «διαφαίνεται σταθεροποίηση και ως ένα βαθμό εξομάλυνση της οξείας φάσης της πανδημίας από την εξισορρόπηση εισαγωγών και εξιτηρίων. Αν αυτό συνεχισθεί μπορεί να μεταφρασθεί ως αρχόμενη αποφόρτιση του Συστήματος Υγείας που ως τώρα δοκιμάζεται μετ’ επιτάσεως».

Ο κ. Τζουβελέκης με βάση την επιδημιολογική έρευνα του γνωστού Καθηγητή Πνευμονολογίας -Επιδημιολογίας  Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Ν. Τζανάκη με τον οποίο συνεργάζεται αποτιμά ότι ο δείκτης μεταδοτικότητας Rt στην παρούσα χρονική στιγμή έχει μειωθεί  σε 1,02 από 1,10 και στην περιοχή της Δ. Ελλάδας/ Αχαΐας έχει μειωθεί κατά τι λιγότερο και βρίσκεται στο 1,03.

Πηγή: Γνώμη

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα