Παρασκευή, 27.05.2022, 5:03 μμ

Αποφυλακίστηκε ο πρώην βουλευτής της Χ.Α. Νίκος Μίχος

10.01.2022 / 13:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
mixos nikos

Εκτός των φυλακών Δομοκού αναμένεται να βρεθεί άμεσα ο καταδικασθείς πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, καθώς σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, αποφάσισε την αναστολή έκτισης ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Στον καταδικασθέντα κατά τη μεγάλη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής σε κάθειρξη έξι ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση Νίκο Μίχο, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, επέβαλλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Νίκος Μίχος θα είναι ο πρώτος πρώην βουλευτής από τους άλλους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που είχαν οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αντίθετη με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος εισηγήθηκε να μην αποφυλακιστεί ο κατηγορούμενος. Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας ο καταδικασθείς δεν θα πρέπει να αποφυλακιστεί διότι δεν προκύπτει κάποιος νέος λόγος από αυτούς που ο Μίχος είχε επικαλεστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο είχε αποφασίσει την καταδίκη του.

Μάλιστα, σήμερα ο καταδικασθείς δεν παραβρέθηκε στη δικαστική αίθουσα και εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του, ως είχε το δικαίωμα. Ο δικηγόρος ανέφερε ότι ο Νίκος Μίχος είναι καρκινοπαθής και στη φυλακή δεν του έχει δοθεί η δυνατότητα να κάνει συμπληρωματικές εξετάσεις για να δει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η υγεία του, όπως και ότι χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης για δισκοπάθεια.

Ακόμη, ο δικηγόρος του Νίκου Μίχου ανέφερε ότι ο εντολέας του είναι ο μόνος κατηγορούμενος της δίκης της Χρυσής Αυγής, στον οποίο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας και ότι έχει μόνιμη κατοικία και δεν είναι ύποπτος φυγής.

Τέλος, ο Νίκος Μίχος, σύμφωνα με το έχει εκτίσει (μαζι με τα ημερομίσθια στη φυλακή) ποινή 25 μηνών και 18 ημερών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα