Άνοιξαν τα μουσεία μετά από μήνες, ανάμεσα τους και αυτό της Πάτρας

14.05.2021 / 21:48
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 20

Στα μουσεία της Ελλάδας άνοιξαν ξανά τις πύλες τους από σήμερα, Παρασκευή 14 Μαΐου, μετά από μήνες «σιωπής» που προκάλεσε το lockdown για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού. Η επανεκκίνηση έγινε με ασφάλεια για όλους τους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους.

Όπως ενημερώνει ανακοίνωση του υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το πρωί τρία μουσεία, το Μουσείο Αρχαίας Αγοράς, την Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά.

«Είναι κοινή διαπίστωση ότι τηρούνται τα μέτρα που επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το προσωπικό των μουσείων είναι απολύτως ενημερωμένο για όλα όσα εξασφαλίζουν την προστασία των ιδίων αλλά και των επισκεπτών», αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Επίσης, πληροφορεί ότι στην ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη που άνοιξε σήμερα για πρώτη φορά τις πύλες της στο κοινό από το 2012, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού συνομίλησε με επισκέπτες, οι οποίοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους, τόσο για το κτίριο όσο και για τον τρόπο έκθεσης της Μόνιμης Συλλογής.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα