Ανοίγουν τα Jumbo με click away και click inside

02.02.2021 / 8:02
Jumbo-Elbasan-70-1200x1080

Η Jumbo έχει ήδη αναρτήσει οδηγίες για το πώς θα γίνονται οι αγορές μέσω των δύο μοντέλων (click inside και click away) και ποια προϊόντα μπορούν να ψωνίζουν οι καταναλωτές με φυσική παρουσία και ποια όχι.

Μία μέρα κράτησε τελικά κλειστά τα καταστήματά της στις κόκκινες περιοχές (Αττική, Πάτρα και Χαλκίδα) η αλυσίδα Jumbo, καθώς από σήμερα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου τα ξανανοίγει μέσω του click inside για προϊόντα ένδυσης-υπόδησης και είδη βιβλιοχαρτοπωλείου και του click away για όλα τα υπόλοιπα (παιχνίδια, είδη οικιακού εξοπλισμού, προϊόντα διακόσμησης, ηλεκτρικές συσκευές κ.λπ.).

Αναλυτικά αναφέρεται:
«Παρακαλούμε επιλέξτε κατάστημα και ακριβή ώρα προσέλευσης. Το ραντεβού ισχύει μόνο για 1 άτομο. Η διάρκεια παραμονής στο κατάστημα είναι 1 ώρα. Αφού κλείσετε το ραντεβού σας, θα λάβετε άμεσα email επιβεβαίωσης και 1 ώρα πριν το ραντεβού σας θα λάβετε sms υπενθύμισης του ραντεβού.

Σημαντικές σημειώσεις:

    Τα είδη ένδυσης, υπόδησης και είδη βιβλιοχαρτοπωλείου πωλούνται με άμεση παραλαβή
    Η αγορά όλων των υπολοίπων ειδών θα πραγματοποιείται με click-away μέσω online πλατφόρμας του καταστήματος που θα επισκεφθείτε
    Η παραλαβή των προϊόντων click-away μπορεί να πραγματοποιηθεί την αμέσως επόμενη ημέρα, ή σε ημέρα και ώρα που επιθυμείτε εσείς».

Πηγές  ανέφεραν πως η αλλαγή της απόφασης έχει να κάνει με νομική ερμηνεία του νόμου περί της αναστολής συμβάσεων εργασίας. Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι στην περίπτωση που επιχειρήσεις, οι οποίες διαθέτουν το δικαίωμα πώλησης και λειτουργίας έστω για μέρος της προϊοντικής τους γκάμας με βάση τη νέα ΚΥΑ, δεν ανοίξουν θα αποκλείονται από τα ευεργετικά μέτρα στήριξης της απασχόλησης, όπως ισχύουν για επιχειρήσεις που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, πως με κλειστά καταστήματα η εταιρεία θα υποχρεώνονταν να μεταφέρει τους εργαζομένους στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και άρα να επιβαρυνθεί συμμετέχοντας στην κάλυψη των αμοιβών και ασφαλιστικών εισφορών τους.

Δεδομένου ότι σε Αττική, Πάτρα και Χαλκίδα η αλυσίδα διαθέτει το 50% του δυναμικού των καταστημάτων της προφανώς επικράτησε μια πιο ψύχραιμη οπτική εξ ου και η ανατροπή της ανατροπής για το άνοιγμα των καταστημάτων, τη στιγμή μάλιστα που τα νέα περιοριστικά μέτρα δεν φαίνεται ότι θα λήξουν σύντομα με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Έτσι θα πάμε ως το τέλος του μήνα, να δούμε πώς θα λειτουργήσει και το click inside» είπε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ενδεχομένως το ίδιο να συνέβη και σε ό,τι αφορά την επανεξέταση του μοντέλου του click away. Υπενθυμίζεται ότι το δίκτυο της Jumbo κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown δεν λειτούργησε με το μοντέλο του click away, καθώς «δεν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές», σύμφωνα με τη διοίκηση, όταν την ίδια ώρα το ηλεκτρονικό κατάστημά της εμφάνιζε αρκετές φορές αδυναμία να υποστηρίξει τις αυξημένες παραγγελίες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα