Παρασκευή, 30.07.2021, 4:21 μμ

Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα στη Γαλλία – «Καλπάζουν» τα κρούσματα

21.07.2021 / 17:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
CORONAVIRUS-FRANCE-HEALTH-PASS_Reuters-1536x1024

Αντιμέτωπη με το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού είναι η Γαλλία, ενώ τα αυξανόμενα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα προκαλούν μεγάλη ανησυχία λόγω της μεγαλύτερης μεταδοτικότητας που παρουσιάζει το εν λόγω στέλεχος του ιού. Σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς, η κυβέρνηση προωθεί ένα νέο πλαίσιο μέτρων για την αντιμετώπιση της COVID-19. 

Η μετάλλαξη Δέλτα «κυριαρχεί» αυτή τη στιγμή στην Γαλλία, καθώς τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίζονται ανήκουν στο εν λόγω στέλεχος του ιού. «Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού είναι τώρα αυτό που αποτελεί το επικρατέστερο στέλεχος του ιού που είναι σε κυκλοφορία στη Γαλλία», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 την Τετάρτη ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ. Σημείωσε δε ότι τα βασικά βήματα που ελήφθησαν για να αντιμετωπιστεί το τέταρτο κύμα των κρουσμάτων στη χώρα έχουν συμφωνηθεί σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Είμαστε στο τέταρτο κύμα», δήλωσε ο Καστέξ. «Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα είναι αυτό που αποτελεί την πλειονότητα, είναι περισσότερο μεταδοτικό», πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στο στέλεχος που αρχικά εντοπίστηκε στην Ινδία.

Η γαλλική κυβέρνηση ξεκίνησε να παρουσιάζει στους βουλευτές αυτή την εβδομάδα ένα νέο σχέδιο αντιμετώπισης της COVID-19, που θα περιλαμβάνει την υποχρεωτική επίδειξη υγειονομικού πιστοποιητικού σε διάφορους χώρους από τις αρχές Αυγούστου καθώς και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων των υγειονομικών υπηρεσιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα