Άνδρος: «Θα βάλω φωτιά» είχε απειλήσει πρόεδρος κοινότητας διαφωνώντας με τους δασικούς χάρτες

04.04.2021 / 21:43
andros_fwtia

Απίστευτες απειλές διατύπωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Μακτοταντάλου στην Άνδρο, Ανδρέας Τριδήμας, σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο. Διαφωνώντας με τους νέους δασικούς χάρτες, ο πρόεδρος ανέφερε ότι θα βάλει φωτιά στο νησί.
Τις σχετικές δηλώσεις που προέβαλε ο ΣΚΑΪ, και συμπίπτει με τη μάχη των πυροσβεστών για την κατάσβεση της φωτιάς στα Ρέματα, ενώ δύο οικισμοί εκκενώθηκαν.
– Εγώ έχω να πω σαν αγρότης στο επάγγελμα, ότι από δω και μπρος να έχετε στα υπόψη σας ότι θα έχουμε μεγάλες φωτιές στην Άνδρο. Πυρκαγιές! Για το λόγο τον οποίο ότι εγώ έχω μια ιδιοκτησία από τον παππού μου, ογδόντα στρέμματα και την έχουν χαρακτηρίσει δασική. Θα βάλω αναγκαστικά φωτιά για να τους αποδείξω ότι αυτό το καλλιεργούσε ο παππούς μου! Οπότε σαν Πρόεδρος έχω να πω ότι να αναμένετε μεγάλες φωτιές, μετά από αυτούς τους χάρτες που είδαμε! Όλοι οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί και λένε «θα τους δείξουμε εμείς τι είναι δασικοί χάρτες!», ανέφερε ο Πρόεδρος Κοινότητας Μακροταντάλου, Ανδρέας Τριδημας στις 8 Μαρτίου.
– Πρόεδρε, συγνώμη, μην λες τέτοια πράγματα δημοσίως, του είπε ο Πρόεδρος Κοινότητας Κορθίου, Ιωάννης Αντωνέλλος.
– Μα αυτή είναι η αλήθεια! Όλοι οι κτηνοτρόφοι, αγρότες, έχουνε ξεσηκωθεί. «Δεν μπορεί τη δικιά μου περιουσία να μου τη δείχνει δασική”! συνέχισε ο πρόεδρος Κοινότητας Μακροταντάλου.
– Μη λέμε «θα περιμένουμε φωτιές». Δεν μπορεί να λέμε τέτοια κουβέντα, επέμεινεο Πρόεδρος Κοινότητας Κορθίου
– Να είμαστε προετοιμασμένοι, εγώ αυτό λέω, είπε ο Πρόεδρος Κοινότητας Μακροταντάλου.

Στην Άνδρο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εμπρησμών

Νωρίτερα, με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά έφτασε στην Άνδρο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και επικουρικά και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής για να διερευνήσει τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς.
Ήδη, το κλιμάκιο γνωρίζει τις επίμαχες αναφορές, ενώ η Πολιτική Προστασία έχει ενημερώσει και τον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα