Ανδρέας Κατσανιώτης : «Η ιστορική μνήμη αποτελεί πολύτιμη διδαχή για το παρόν και το μέλλον» (φωτό)

27.11.2022 / 18:00
9288b6ec-e9ff-4bd0-b667-840b53b67a37

Στο Αίγιο βρέθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος παρέστη στην έναρξη λειτουργίας του Μουσείου «Ιάκωβος Τσούνης», το οποίο περιλαμβάνει εκθέματα εθνικού, θρησκευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα, που αποτελούν δωρεά του μεγάλου Έλ-ληνα ευεργέτη, Ιάκωβου Τσούνη.

Ο κ. Κατσανιώτης συνεχάρη τους συντελεστές για την άψογη έκθεση και τον όμορ-φο χώρο του μουσείου, υπογραμμίζοντας τη σημασία αξιοποίησης της ανεκτίμητης προσφοράς του ευπατρίδη Ιάκωβου Τσούνη προς την Αιγιάλεια. «Ο Ιάκωβος Τσούνης υπήρξε ένα μεγάλο παράδειγμα για όλους μας, ένας μεγάλος Έλληνας. Και ελπίζουμε το παράδειγμά του να ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Νωρίτερα, ο κ. Κατσανιώτης παρέστη στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστα-τούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμου, στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας – Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στον Συνοικισμό, όπου είχε επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εξαιρετική διάλεξη του Ομότιμου Καθηγητή του ΕΜΠ και Προέδρου της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινοπουλιτών, Νι-κόλαου Ουζούνογλου για την αποφυγή των λαθών που μπορούν να αποτρέψουν εθνικές τραγωδίες, όπως του 1922 και του 1974.

Ο κ. Κατσανιώτης εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, τον Δήμο Αιγιάλειας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Προποντίς», υπογραμμίζοντας ότι η ιστορική μνήμη αποτελεί πολύτιμη διδαχή για το παρόν και το μέλλον.

«Το παρελθόν μας διδάσκει: Ενότητα, δημοκρατία, ομοψυχία, πίστη στις δυνά-μεις μας και στις δυνάμεις του τόπου μας, αποτελούν τα βασικά συστατικά μία ισχυρής Ελλάδας που δεν θα βιώσει νέες εθνικές απώλειες, αλλά θα καταγράφει μόνο επιτυχίες» δήλωσε ο κ. Κατσανιώτης μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα