Αναγνωστοπούλου και Μάρκου ρωτούν για τον σύζυγο της Ελένης Ράϊκου

28.12.2020 / 15:28
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
hjhjhjj44

Με πρωτοβουλία των βουλευτών Αχαΐας Κώστα Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατατέθηκε ερώτηση  από 15 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Υπουργό Υγείας, με  θέμα την διατήρηση του συζύγου της πρώην Εισαγγελέως κατά της διαφθοράς κ. Ελένης Ράϊκου, στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού».

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

Tον Ιούνιο του 2020 είδε το φως της δημοσιότητας το πόρισμα των ελεγκτών της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) του ΕΟΠΥΥ για τη ζημία που φέρεται ότι προκάλεσε στα δημόσια ταμεία ο ιατρός Λάζαρος Καρνέσης, σύζυγος της γνωστής και από την υπόθεση του σκανδάλου novartis πρώην Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης Ράικου.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο εν λόγω ιατρός φέρεται ότι συνταγογραφούσε σκευάσματα σε υπερήλικες που δεν είχε εξετάσει ποτέ, με το ύψος της ζημιάς του Ελληνικού Δημοσίου να αγγίζει το 1.700.000 ευρώ και, για τον λόγο αυτό, ελέγχεται για τρία κακουργήματα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και παθητική δωροδοκία).

Ωστόσο, δυο μόλις μήνες μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, το Υπουργείο Υγείας επέλεξε με απόφασή του να τον διατηρήσει στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Με βάση τα ανωτέρω δεδομένα τέθηκαν οι παρακάτω ερωτήσεις στον αρμόδιο Υπουργό:

1) Με ποια κριτήρια και από ποιον έγινε η επιλογή των μελών της Επιτροπής αυτής;

2) Ο κ. Υπουργός γνώριζε το γεγονός ότι δύο μήνες πριν την απόφαση του Αυγούστου, τον Ιούνιο δηλαδή του 2020, είχε βγει στο φως της δημοσιότητας πόρισμα των ελεγκτών της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) του ΕΟΠΥΥ για τη ζημία που φέρεται ότι προκάλεσε στα δημόσια ταμεία ο Λάζαρος Καρνέσης συνταγογραφώντας σκευάσματα σε υπερήλικες που δεν είχε εξετάσει ποτέ, με το ύψος της ζημιάς να αγγίζει το 1.700.000 ευρώ και τον ιατρό να ελέγχεται για τρία κακουργήματα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και παθητική δωροδοκία);

3) Ελήφθη υπόψη το πόρισμα της ΥΠΕΔΥΦΚΑ στο οποίο εμπεριέχονται οι πράξεις για τις οποίες ελέγχεται και τα αδικήματα τα οποία φέρεται να διέπραξε ο εν λόγω ιατρός, πριν ληφθεί η απόφαση για τη διατήρησή του στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού;

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα