Άμεση παρέμβαση του Ιάσονα Φωτήλα για τις πλημμύρες στη Δυτική Αχαΐα

27.11.2021 / 17:46
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
axaia_plimires

Ο Ιάσων Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, επικοινώνησε άμεσα με τον Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο σχετικά με τις καταστροφές στη Δυτική Αχαΐα λόγω των βροχοπτώσεων. Ο Βουλευτής ζήτησε την κινητοποίηση του οργανισμού για την άμεση καταγραφή των ζημιών προκειμένου οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ενημέρωσε τον κ. Φωτήλα ότι το προσωπικό του ΕΛΓΑ είναι ήδη σε ετοιμότητα προκειμένου να αναγνωρίσει τις ζημιές και να οριοθετηθούν οι περιοχές που συγκεντρώνουν τα προβλήματα λόγω των βροχοπτώσεων.

Μόλις τα ακραία καιρικά φαινόμενα καταλαγιάσουν, κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές για να προχωρήσουν σε άμεση αποζημίωση. Επιπλέον ο Βουλευτής τόνισε την ανάγκη στήριξης των κατοίκων της περιοχής στην Δυτική Αχαΐα οι οποίοι από την έναρξη της πανδημίας αλλά και στη συνέχεια από τις συνέπειες αυτής βρίσκονται σε απόγνωση με το οικογενειακό τους εισόδημα να έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό.

Η αδυναμία προώθησης πολλών προϊόντων, η αύξηση του κόστους των καλλιεργειών και τώρα οι καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και «γενναία».

Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Φωτήλας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κ. Χαράλαμπο Μπονάνο από τον οποίο ζήτησε την πλήρη ανάπτυξη του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας στην ευρύτερη περιοχή έτσι ώστε να διασφαλιστούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Μπονάνος ενημέρωσε με τη σειρά του τον κ Φωτήλα ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες του και τον διαβεβαίωσε ότι ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας βρίσκεται ήδη κοντά στους κατοίκους των πληγέντων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα  περιοχών».

Δείτε επίσης

Πάτρα: Συλλυπητήρια από την ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας για τον θάνατο της Παναγιώτας Λάζαρη

Δυτική Αχαΐα: Στις πληγείσες περιοχές ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος

Πάτρα: Άλλαξε χρώμα η θάλασσα στο Ρίο – Στο χρώμα της … σοκολάτας – Βίντεο

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα