Παρασκευή, 19.08.2022, 8:58 πμ

Αμερικανικό fund δημιουργεί αιολικό πάρκο στην Αιγιαλεία

26.11.2020 / 16:16
201907241038094849

Σημαντικές ενεργειακές επενδύσεις στον τομέα των ΑΠΕ δρομολογούνται για τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου. Τα αιολικά πάρκα της ΕΝΤΕΚΑ, η οποία συνεργάζεται με το αμερικανικό fund Quadum Energy Partners και θα προχωρήσει στη δημιουργία συνολικής εγκατεστημένης ισχύος στη χώρα μας που θα ανέρχεται στα 417 MW.

Όσον αφορά τα αιολικά πάρκα στην Κεντρική Μακεδονία, αυτά έχουν επιλεγεί από τους διαγωνισμούς της Ρυθμιστικής Ενέργειας ενώ η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων έχει εγκριθεί από το ΥΠΕΝ, αλλά η έναρξη των εργασιών κατασκευής καθυστέρησε τουλάχιστον κατά 5 χρόνια λόγω προσφυγών στο ΣτΕ από τοπικούς συλλόγους. Πλέον, ωστόσο, όλα είναι έτοιμα για την επένδυση, η οποία θα αγγίζει τα 350 εκατ. ευρώ.

Οι δύο εταιρίες μέσω της θυγατρικής τους, Αιολική Βερμίου ΑΕ, θα προχωρήσουν στην εγκατάσταση και λειτουργία 70 ανεμογεννητριών στο Βέρμιο στα διοικητικά όρια των τριών Δήμων Βέροιας, Νάουσας και Εορδαίας, δυναμικότητας 315 MW.

Όμως η δράση της ΕΝΤΕΚΑ και του αμερικανικού fund δε σταματάει στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά κινείται και νοτιότερα και πιο συγκεκριμένα προς την Πελοπόννησο, όπου δρομολογείται η κατασκευή αιολικών πάρκων με τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ τους να ανέρχεται στα 102 MW και την αξία της επένδυσης να υπολογίζεται στα 120 εκατ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο εταιρίες μέσω της θυγατρικής τους, Αιολική Παναχαϊκού ΑΕ, θα προχωρήσουν στην κατασκευή αιολικών πάρκων στους Δήμους Τριπόλεως, Βόρειας Κυνουρίας και Αιγιαλείας, η οποία αναμένεται πως θα ξεκινήσει το 2022. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς στα παραπάνω πάρκα θα ανέρχεται στα 33, 30 και 39 MW αντιστοίχως.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα