Αλεξοπούλου σε Κεραμέως για δωρεάν μετακίνηση σε Πειραματικά-Πρότυπα Σχολεία

24.09.2021 / 17:46
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Χριστίνα Αλεξοπούλου - Βουλή

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως κατέθεσε η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, με αφορμή την ενίσχυση του θεσμού των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων και την επέκταση  του δικτύου και της  διασποράς τους σε όλη τη χώρα.

Η βουλευτής ζητά από την κα Υπουργό να εξετάσει, την δυνατότητα οι μαθητές τους που διαμένουν σε μεγάλη απόσταση, να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της δωρεάν μετακίνησης. Υπογραμμίζει ότι τα σχολεία αυτά βρίσκονται, σε πολλές περιπτώσεις, εκτός του αστικού ιστού, όπως και στην Πάτρα, όπου τα Πειραματικά βρίσκονται στην Πανεπιστημιούπολη. Η μεγάλη απόσταση που θα πρέπει να διανύσουν οι μαθητές από και προς τη σχολική μονάδα, η οποία δεν βρίσκεται στη γειτονιά τους, δημιουργεί ένα πρόσθετο έξοδο για τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Η κα Αλεξοπούλου τονίζει πως η δωρεάν μετακίνηση για αυτή την κατηγορία των μαθητών,  θα αποτελέσει μία σημαντική ελάφρυνση για τις οικογένειες, θα διευρύνει την δυνατότητα συμμετοχής σε όλη την επικράτεια και θα συμβάλλει περαιτέρω στην αναβάθμιση των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων.

Η ερώτηση της κα.Αλεξοπούλου:

Μέσα από τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία στοχεύουμε στην καλλιέργεια και τη διάχυση της ιδέας και των πρακτικών της αριστείας στο εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς και στην ανάδειξη και ενθάρρυνση μαθητών με ταλέντα και ιδιαίτερες μαθησιακές δυνατότητες. Υποστηρίζουμε τον πειραματισμό και την πιλοτική εφαρμογή εκπαιδευτικών καινοτομιών στο εκπαιδευτικό σύστημα, σε τυχαίο δείγμα του μαθητικού πληθυσμού ΠΕΙ.Σ. που εισάγεται σε αυτά με κλήρωση. Επιπλέον, επιδιώκεται η εξοικείωση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών με τη διδασκαλία των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, σε συνεργασία με τμήματα και σχολές Α.Ε.Ι. και το Ι.Ε.Π..

Η δέσμευση και το όραμά μας για την ποιοτική αναβάθμιση της Παιδείας στη χώρα μας, οδήγησε στην ενίσχυση του θεσμού των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων και την επέκταση  του δικτύου και της  διασποράς τους σε όλη τη χώρα. ’Ετσι για το φετινό σχολικό έτος και στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις θα λειτουργούν Πειραματικά σχολεία και στις 10 από τις 13 και Πρότυπα.

Με αυτό τον τρόπο δίνεται τη δυνατότητα σε μαθητές όλης της χώρας να συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές αυτές δομές και στην εφαρμογή νέων προγραμμάτων σπουδών, διδακτικών εργαλείων και άλλου εκπαιδευτικού υλικού, διδακτικών μεθόδων, τρόπων διοίκησης και λειτουργίας της σχολικής μονάδας και  αναβαθμίζεται η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης για κάθε μαθητή και μαθήτρια.

Τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία βρίσκονται, σε πολλές περιπτώσεις, εκτός του αστικού ιστού, όπως και στην Πάτρα, όπου τα Πειραματικά βρίσκονται στην Πανεπιστημιούπολη. Η μεγάλη απόσταση που θα πρέπει να διανύσουν οι μαθητές από και προς τη σχολική μονάδα, η οποία δεν βρίσκεται στη γειτονιά τους,δημιουργεί ένα πρόσθετο έξοδο για τον οικογενειακό προγραμματισμό. Ηεξέταση της δυνατότητας της δωρεάν μετακίνησης των μαθητών αυτών  θα αποτελέσει μία σημαντική ελάφρυνση για τις οικογένειες, θα διευρύνει την δυνατότητα συμμετοχής σε όλη την επικράτεια και θα συμβάλλει περαιτέρω στην αναβάθμιση των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων που επιχειρούμε .

Με βάσει τα παραπάνω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα Υπουργός

Προτίθεστε να συμπεριλάβετε τους μαθητές των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων που διαμένουν σε μεγάλη απόσταση από τη σχολική τους μονάδα, στο πρόγραμμα της δωρεάν μετακίνησης;

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα